Chast

Charge Anywhere & Anytime

Fisker Ocean Elektrische Auto – 707km Bereik

Fisker Ocean  elektrische auto – 707 kilometer

De Fisker Ocean elektrische auto onthult zijn kracht met een ongekend rijbereik onder elektrische SUV’s: een WLTP-actieradius die de 707 kilometer aantikt. Dit is een significant moment voor elektrische mobiliteit en een mijlpaal die duurzame mobiliteit op de kaart zet.

Onze ambitie om de automarkt te verduurzamen wordt treffend vertegenwoordigd door de introductie van de Fisker Ocean. De specificaties en beloftes van deze elektrische SUV overtreffen verwachtingen en zetten een nieuwe standaard voor wat mogelijk is op het gebied van elektrisch rijden en duurzame mobiliteit.

Belangrijkste Inzichten

  • De Fisker Ocean elektrische auto streeft naar de beste actieradius in zijn segment met 707 kilometer.
  • Elektrische mobiliteit krijgt een nieuwe impuls dankzij innovatieve ontwikkelingen zoals deze.
  • Duurzame mobiliteit is niet alleen een visie maar wordt realiteit met de Fisker Ocean.
  • Deze prestatie zet Fisker op de kaart als koploper in de transitie naar elektrische voertuigen.
  • Onze benadering benadrukt het belang van duurzame en milieuvriendelijke transportoplossingen.

Introductie van de Fisker Ocean Elektrische Auto

Als liefhebbers van elektrisch rijden en groene mobiliteit, zijn we enthousiast om de Fisker Ocean elektrische auto tot in detail te introduceren. Dit voertuig belooft niet alleen een revolutie teweeg te brengen in milieu vriendelijk transport, maar biedt ook een uitstekende gelegenheid om een Fisker Ocean elektrische auto te kopen en deel uit te maken van een duurzamere toekomst. Hieronder belichten we een aantal belangrijke aspecten die de Fisker Ocean onderscheiden als een topkeuze voor milieubewuste automobilisten.

“Met de Fisker Ocean zetten we een grote stap vooruit op de markt van elektrische voertuigen en openen we de deur naar een duurzame levensstijl voor onze klanten.” – Henrik Fisker, CEO van Fisker.

In lijn met de toewijding aan een duurzame levensstijl is de productie van de Fisker Ocean al gestart door Magna in Graz, Oostenrijk. Met verwachtingen van Europese goedkeuring op 28 april 2023, positioneert de Fisker Ocean zich als een innovatieve speler te midden van de toenemende vraag naar elektrische auto’s. Deze vraag drijft de industrie naar hogere normen, waarbij substantiële actieradius en eco-vriendelijkheid hand in hand gaan.

De impact van de Fisker Ocean op groene mobiliteit is niet gering. Het brengt niet alleen Fisker’s visie tot leven, maar speelt ook in op een wereldwijde behoefte aan schoner vervoer. Hier zijn enkele van de sleutelelementen die de Fisker Ocean zo aantrekkelijk maken voor milieubewuste consumenten:

  • Geavanceerde technologieën voor efficiënt energieverbruik.
  • Innovatieve ontwerpaspecten die bijdragen aan verminderde luchtweerstand.
  • Een voorbeeldige actieradius die elektrische voertuigen aantrekkelijker maakt dan ooit.
Aspect Beschrijving
Productiepartner Magna, Graz
Verwachte Goedkeuring EU 28 april 2023
CEO Henrik Fisker
Focus Duurzame ontwikkeling en groene technologie

Fisker Ocean elektrische auto – 707 kilometer

De Fisker Ocean elektrische wagen zet nieuwe standaarden op het gebied van prestaties, efficiëntie en intelligente technologie. Treed binnen in een wereld waar duurzaamheid niet ten koste gaat van kracht en rijgenot. Wij nodigen u uit om de details te ontdekken die de Fisker Ocean tot een opvallende verschijning op de weg maken.

Prestaties en Efficiëntie

Wat meteen in het oog springt bij de Fisker Ocean elektrische auto zijn de indrukwekkende prestaties. Zijn capaciteit om in slechts 3,9 seconden van stilstand tot 100 km/u te accelereren, gecombineerd met een bereik van 707 kilometer op één lading, spreekt tot de verbeelding. Dit is te danken aan een uitmuntende balans tussen vermogen en efficiëntie, waardoor de Fisker Ocean het hele jaar door betrouwbare prestaties levert, zelfs onder minder ideale omstandigheden zoals in de winter.

Ontwerp en Aerodynamica

Elk aspect van het ontwerp van de Fisker Ocean is met zorg uitgedacht om zowel esthetische als functionele voordelen te bieden. Het gestroomlijnde exterieur is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar bevordert ook de aerodynamica van het voertuig. Dit resulteert in verminderde luchtweerstand, wat uiteindelijk bijdraagt aan de geavanceerde efficiëntie van de wagen.

Accucapaciteit en Technologie

Centraal in de betrouwbaarheid van de Fisker Ocean staat het innovatieve accupakket met een capaciteit van 113.0 kWh, waarvan 106.5 kWh bruikbaar is. Deze krachtbron, met zijn NMC kathodemateriaal, belooft een lange levensduur met een garantieperiode van 10 jaar of 160.000 kilometer. Essentieel is ook het snelladen tot 250 kW DC en de mogelijkheid tot thuis opladen met 11 kW AC via het CCS-type laadsysteem. Zo maakt de Fisker Ocean het eenvoudig om de accucapaciteit en technologie te integreren in het dagelijks leven van de gebruiker.

De Keuze voor Duurzame Mobiliteit

Onze bewuste keuze voor duurzame mobiliteit weerspiegelt zich sterk in de ontwikkelingen van de elektrische auto-industrie. Door alternatieven zoals de Fisker Ocean aan te bieden, dragen we bij aan een significante vermindering van de ecologische voetafdruk en promoten we groene mobiliteit als de standaard voor de toekomst.

Impact op Milieuvriendelijk Transport

Milieuvriendelijk transport is essentieel voor het welzijn van onze planeet. De lancering van elektrische voertuigen die alom geprezen worden om hun nul emissie, zoals de Fisker Ocean, maakt een zichtbare impact op het verminderen van luchtvervuiling en draagt bij aan het voorkomen van verdere klimaatverandering.

Groene Mobiliteit en Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Als maatschappelijk verantwoorde onderneming erkennen we onze verantwoordelijkheid in het stimuleren van groene mobiliteit. Het is meer dan alleen het verminderen van de emissies; het gaat om het creëren van een duurzame toekomst waarin iedereen kan genieten van schone lucht en een gezonde leefomgeving.

De Fisker Ocean, met zijn substantiële rijbereik en milieuvriendelijke bouw, heeft de potentie om een kantelpunt te zijn in het realiseren van deze visie.

Eigenschap Fisker Ocean Traditionele SUV
Emissie 0 g/km (100% elektrisch) Variant afhankelijk, aanzienlijk hoger
Energieverbruik 1,7 liter/100km (benzine equivalent) 6 tot 10 liter/100km
Maatschappelijke impact Bevordert groene mobiliteit en duurzame levensstijl Verhoogt fossiele brandstofafhankelijkheid

Onze inspanningen zijn gericht op het vooruitstrevend integreren van duurzame mobiliteitsoplossingen in ons dagelijkse leven. De Fisker Ocean staat symbool voor deze inzet en fungeert als een krachtige boodschapper van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Laten we gezamenlijk deze transitie versnellen en optrekken naar een wereld waar milieuvriendelijk transport de norm is.

Elektrisch Rijbereik en Dagelijks Gebruik

Het elektrische rijbereik is een fundamentele factor die de bruikbaarheid van een elektrische auto voor dagelijks gebruik bepaalt. Onze ervaring met de Fisker Ocean laat zien dat de veelzijdigheid in actieradius van 375 tot 750 kilometer, die afhangt van weersomstandigheden en rijstijl, de auto uiterst geschikt maakt voor de meeste dagelijkse activiteiten. Of het nu gaat om het pendelen naar werk, het doen van boodschappen, of het ondernemen van langere trips; de Fisker Ocean staat klaar om aan de eisen van de hedendaagse consument te voldoen.

Elektrisch Rijbereik Fisker Ocean

De real-life tests tonen aan dat het elektrisch rijbereik van de Fisker Ocean nauw overeenkomt met de officiële opgaven. Hiermee wordt het belang van betrouwbare en consistente prestaties onderstreept, een kritisch element voor gebruikers die afhankelijk zijn van hun voertuig in het dagelijks gebruik. De impact van rijgedrag, temperatuur en routecondities worden weliswaar opgemerkt, maar de Fisker Ocean weet deze variabelen te verduren met minimale effecten op het rijbereik.

Naast het rijbereik is het waar te nemen dat het laden van de Fisker Ocean, belangrijk voor het onderhoud van het rijbereik, geschikt is voor een verscheidenheid aan situaties, van thuisladen tot snelladen langs de snelweg. Dit zorgt voor een gevoel van vertrouwen en vrijheid bij de berijders van de Fisker Ocean, wetende dat ze hun voertuig gemakkelijk kunnen voorzien van de nodige energie voor hun volgende reis.

Rijmodus Minimaal Rijbereik Maximaal Rijbereik
Stadsverkeer 375 km 475 km
Snelweg 425 km 550 km
Gemengd gebruik 400 km 750 km

Het bovenstaande plaatje illustreert dat de Fisker Ocean zich kan meten met de beste in zijn klasse, wanneer we praten over elektrisch rijbereik en dagelijks gebruik. Deze elektrische auto biedt een compromisloze combinatie van prestaties, comfort en functionaliteit, onmiskenbaar essentiële kwaliteiten voor elektrische voertuigen in de moderne samenleving.

Innovaties in Elektrisch Rijden

Elektrisch rijden blijft zich ontwikkelen met indrukwekkende vernieuwingen in batterijtechnologie en laadmogelijkheden. De Fisker elektrische wagen, zoals de Fisker Ocean Extreme, onderstreept de kracht van deze progressie. Als een van de nieuwste innovaties op de markt, biedt deze auto snelle en efficiënte oplaadmogelijkheden die bijdragen aan het gemak en de flexibiliteit van de moderne bestuurder.

Advancements in Battery Technology

De gestage vooruitgang in batterijtechnologie is duidelijk merkbaar in de Fisker Ocean Extreme. Deze baanbrekende elektrische auto is uitgerust met een geavanceerd accupakket, waardoor hij binnen een tijdsbestek van 35 minuten voor 416 kilometer kan opladen. Deze innovatie verlegt de grenzen van wat mogelijk is met elektrische auto’s en maakt het plannen van langere reizen zonder zorgen over actieradius mogelijk.

The Convenience of Home and Public Charging Options

De thuissituatie voor het opladen thuis van uw elektrische auto heeft een revolutie ondergaan. Met een thuislaadvermogen van 11 kW kunt u comfortabel overnachten, wetende dat uw Fisker Ocean de volgende dag klaar is voor gebruik. Voor zij die onderweg zijn, biedt publieke laadmogelijkheden met een capaciteit tot 250 kW een snelle en efficiënte oplossing om uw auto op te laden en uw reis te vervolgen.

Oplaadmethode Laadvermogen Benodigde Tijd voor 416km Verkrijgbaarheid
Thuisladen 11 kW Overal waar een stroomaansluiting is
Publieke laadstations 250 kW 35 minuten Geselecteerde locaties
Snellaadstations 620 km/u 35 minuten Geselecteerde snellaadnetwerken

Wanneer u overweegt om een elektrische auto te kopen, is het belangrijk om te denken aan de laadmogelijkheden en de impact die dit zal hebben op uw dagelijks leven. Met een auto als de Fisker Ocean zijn er geen compromissen; het biedt flexibiliteit, snelheid en het vertrouwen om de elektrische revolutie volledig te omarmen.

Kosten en Subsidies bij Het Kopen van een Elektrische Auto

Wanneer u overweegt een elektrische auto te kopen, zijn de kosten en subsidies die kunnen bijdragen aan betaalbaarheid uitermate belangrijk. De Fisker Ocean is een aantrekkelijke optie die sinds augustus 2023 bestelbaar is, met een beginprijs van € 63.590. Daarbij komen verschillende financiële voordelen kijken.

Subsidies voor elektrische auto's

Fisker Ocean kopers kunnen rekenen op fiscale stimulansen die de aankoopkosten kunnen verlagen. Zo kunnen zakelijke rijders profiteren van een aantrekkelijke netto bijtelling die start bij slechts € 375 per maand. Dit maakt de overstap naar een elektrisch voertuig niet alleen milieuvriendelijker, maar ook financieel toegankelijker.

Daarnaast wordt het rijden van een Fisker Ocean gestimuleerd door het ontbreken van wegenbelasting in Nederland. Dit biedt een extra besparing over de gehele levensduur van het voertuig. Bestuurders die een elektrische auto kopen zoals de Fisker Ocean, kunnen hierdoor genieten van de besparingen die de elektrische mobiliteit met zich meebrengt.

De overheid biedt ook diverse subsidies voor elektrische auto’s om de adoptie van groene mobiliteit verder te stimuleren. Deze subsidies kunnen rechtstreeks impact hebben op de aanschafprijs en maken de voordelen van elektrisch rijden nog groter. Wij raden potentiële kopers aan om de meest actuele informatie over beschikbare subsidies en fiscale voordelen te controleren, aangezien deze positief kunnen bijdragen aan de totale kosten van uw nieuwe elektrische voertuig.

Design en Interieur Kenmerken van Fisker Ocean

De opkomst van de elektrische wagen heeft ons gebracht naar een tijdperk waarin modern design en functionaliteit perfect samenvloeien. Fisker Ocean is hier een schitterend voorbeeld van, waarbij elke lijn en contour bijdraagt aan zowel de aerodynamica als de visuele uitstraling.

Modern Design ontmoet Functionaliteit

Bij de eerste blik op de Fisker Ocean wordt duidelijk dat het modern design voorrang heeft zonder in te boeten aan functionaliteit. Dit zien we terug in de zorgvuldige afmetingen die zowel de efficiëntie als de esthetiek ten goede komen. Met een lengte van 4774 mm en een breedte van 1982 mm, combineert de Fisker de aanblik van een robuuste auto met de finesse die je van een elektrische wagen verwacht.

Interieurruimte en Comfort

Wanneer we de interieurruimte nader bekijken, onthult de Fisker Ocean een wereld van comfort en luxe. De bestuurders- en passagiersstoelen zijn ontworpen voor maximale ondersteuning en ontspanning, zelfs tijdens de langste ritten. De achterbank biedt ruim voldoende plaats voor drie volwassenen, terwijl de bagageruimte nooit een probleem wordt met een inhoud die varieert van 476 tot een indrukwekkende 918 liter.

Kenmerk Fisker Ocean
Lengte 4774 mm
Breedte 1982 mm
Bagageruimte (Minimaal) 476 liter
Bagageruimte (Maximaal) 918 liter
Aantal Zitplaatsen 5
Extra’s Warmtepomp standaard

Onze ervaring met de Fisker Ocean bevestigt dat de wagen een belichaming is van wat een elektrische SUV zou moeten zijn: zowel comfortabel voor stadsgebruik als praktisch voor avonturen verder van huis. Met de nadruk op een rijk uitgerust interieur en volop interieurruimte, zorgt Fisker ervoor dat stijl hand in hand gaat met gebruiksgemak, waarmee het een nieuw tijdperk inluidt voor moderne mobiliteit.

Dit is Fisker’s visie op de toekomst van auto design – een symbiose van vorm en functie die de grenzen van elektrisch rijden verlegt.

Vergelijking met Concurrerende Elektrische SUV’s

Wanneer we de Fisker Ocean Extreme analyseren, met een actieradius van 707 kilometer, zien we dat deze indrukwekkende elektrische SUV zich stevig profileert tussen de concurrerende modellen. Niet alleen in termen van bereik, maar zeker ook qua prijs-kwaliteitverhouding. Laten we een kijkje nemen waarin deze concurrerende elektrische SUV’s zich onderscheiden.

Merk en Model Actieradius(WLTP) Prijs vanaf* Snellaadcapaciteit Uitstoot
Fisker Ocean Extreme 707 km €63.590 250 kW 0 g CO2/km
Mercedes EQS 770 km €96.995 200 kW 0 g CO2/km
Lucid Air 837 km €118.000 300 kW 0 g CO2/km
NIO ET7 500 km Nog niet beschikbaar in NL Nog niet bekend 0 g CO2/km

*Prijzen kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals locatie en specifieke uitvoering.

Binnen deze vergelijking van concurrerende elektrische SUV’s, valt op dat de Fisker Ocean Extreme een uitstekende balans biedt tussen bereik, laadmogelijkheden en prijsstelling. Dit maakt de Fisker Ocean met recht een solide keuze in de groeiende markt van elektrische SUV’s.

Productie en Levering van de Fisker Ocean in Nederland

De komst van de Fisker Ocean naar Nederlandse bodem is een spannend vooruitzicht voor liefhebbers van elektrische voertuigen. Wij staan aan de vooravond van de eerste leveringen van dit jaar en kijken uit naar wat belooft een marktintroductie te zijn die gericht is op duurzaamheid en innovatieve technologieën.

Productieaantallen en Leveringstijden

Met een **initiële productie** van 42.400 eenheden voor de wereldwijde markt, behelst onze strategie het nauwkeurig balanceren van vraag en aanbod. We zijn trots dat we kunnen aankondigen dat de leveringstijden voor onze Nederlandse klanten zodanig zijn geoptimaliseerd dat configuraties die dit jaar worden gemaakt, naar verwachting volgend jaar aan de eerste gelukkige eigenaren zullen worden overhandigd.

Internationale Uitrol en Beschikbaarheid in de Nederlandse Markt

Wat betreft de internationale uitrol van de Fisker Ocean, ervaren we een hoge mate van interesse die zich vertaalt naar een uitdaging in productieaantallen. De groeiende vraag in de Nederlandse markt heeft ons ertoe bewogen om de beschikbaarheid te verhogen door een versnelde internationale uitrol na te streven. Terwijl we deze expansie plannen, blijft de prioriteit de levering van een kwaliteitsvoertuig dat aan alle verwachtingen voldoet.

Productiestatus Geplande Levering Reserveringen Markt Beschikbaarheid
In productie Volgend jaar in Nederland Uitverkocht in enkele markten Uitbreiding in overweging
Productieaantallen 42.400 wereldwijd Indrukwekkend aantal Mogelijke verhoging voor Nederland

Conclusie

Wij staan aan het begin van een nieuw tijdperk in elektrische mobiliteit met de introductie van de Fisker Ocean elektrische auto. Dit innovatieve voertuig markeert niet alleen een significante vooruitgang in de technologie van elektrisch rijden, maar demonstreert ook Fisker’s inzet voor duurzame mobiliteit. Met een verwachte WLTP-actieradius die de lat hoog legt voor concurrenten, belooft de Fisker Ocean een belangrijke speler te worden voor zowel de consumenten als de planeet.

De toewijding van Fisker aan groene mobiliteit is helder; hun visie gaat verder dan enkel het verkopen van een elektrische auto. Het is een overkoepelende belofte om bij te dragen aan een duurzamere maatschappij. Met eigenschappen die passen bij uiteenlopende levensstijlen en behoeften, vormt de Fisker Ocean een aantrekkelijke keuze voor diegenen die elektrische auto’s willen kopen en tegelijkertijd milieuverantwoordelijk willen handelen.

Binnenkort beginnen de leveringen van de Fisker Ocean op de Nederlandse markt, waardoor dit veelbelovende voertuig een realiteit wordt voor de Nederlandse bestuurders. Als we onze blik richten op de toekomst, zien wij de Fisker Ocean als een kernpunt in de transitie naar een wereld waarin groene mobiliteit de standaard is. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd, legt Fisker een solide fundament voor toekomstige ontwikkelingen in elektrische voertuigen en duurzame levenswijzen.

FAQ

Q: Wat is de actieradius van de Fisker Ocean elektrische auto?

A: De Fisker Ocean elektrische auto heeft een actieradius van 707 kilometer volgens de WLTP-norm.

Q: Wanneer wordt de Fisker Ocean verwacht op de markt?

A: De Europese goedkeuring voor de Fisker Ocean wordt verwacht op 28 april 2023, waarna de marktintroductie zal volgen.

Q: Welke factoren dragen bij aan de hoge efficiëntie van de Fisker Ocean?

A: De hoge efficiëntie van de Fisker Ocean wordt behaald door geavanceerde aerodynamica, een efficiënte aandrijflijn, en een grote accucapaciteit.

Q: Wat zijn de oplaadmogelijkheden van de Fisker Ocean?

A: De Fisker Ocean kan thuis worden opgeladen met een vermogen van 11 kW AC en biedt ook snellaadmogelijkheden tot 250 kW DC via het CCS-type laadsysteem.

Q: Wat zijn de milieuvriendelijke voordelen van de Fisker Ocean?

A: De Fisker Ocean heeft een CO2-uitstoot van 0 g/km, draagt bij aan een vermindering van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en bevordert duurzame mobiliteit.

Q: Wat is de prijs van de Fisker Ocean en zijn er fiscale voordelen beschikbaar?

A: De startprijs van de Fisker Ocean is € 63.590. Er zijn fiscale voordelen zoals een netto bijtelling en geen wegenbelasting, wat het kopen van deze elektrische auto aantrekkelijk maakt.

Q: Hoe presteert de Fisker Ocean qua interieurruimte en comfort?

A: De Fisker Ocean biedt 5 zitplaatsen, een ruime interieurruimte, luxe afwerking en een warmtepomp, wat hem een comfortabele en praktische keuze maakt, vooral voor gezinnen.

Q: Hoeveel eenheden van de Fisker Ocean worden er geproduceerd en wat zijn de leveringstijden in Nederland?

A: Er is een initiële productie van 42.400 eenheden van de Fisker Ocean gepland. Voor Nederlandse klanten is het mogelijk om te reserveren en configureren, met verwachte levering waarschijnlijk in het volgende jaar.

Q: Hoe verhoudt de Fisker Ocean zich tot andere elektrische SUV’s op de markt?

A: De Fisker Ocean onderscheidt zich met een competitieve prijsstelling, uitstekende actieradius en prestaties binnen het SUV-segment, tegenover concurrenten die vaak duurder zijn.

Q: Zijn er plannen om de productiecapaciteit van de Fisker Ocean te verhogen?

A: Fisker overweegt de productiecapaciteit te verhogen om aan de vraag te voldoen, met plannen voor extra productielocaties in de VS en mogelijkheid tot een eigen fabriek in Europa.

Fisker Ocean Elektrische Auto – 707km Bereik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven