Chast

Charge Anywhere & Anytime

Elektrische Auto Volvo: Innovatie en Design

elektrische auto volvo

Volvo heeft zich gecommitteerd aan elektrificatie en zet in op de productie van volledig elektrische auto’s. Het merk wil in 2030 alleen nog elektrische modellen produceren. De elektrische auto’s van Volvo combineren innovatie met verfijnd Scandinavisch design. Ze zijn een milieuvriendelijke en duurzame keuze voor autorijden in de toekomst.

Belangrijkste punten

 • Volvo streeft ernaar om in 2030 alleen nog elektrische modellen te produceren
 • De elektrische auto’s van Volvo combineren innovatie en verfijnd Scandinavisch design
 • Volvo’s elektrische auto’s zijn een milieuvriendelijke en duurzame keuze voor autorijden in de toekomst

De Elektrische Volvo C40

De Volvo C40 is een elektrisch crossover-model dat bekendstaat om zijn aantrekkelijke design en dynamische uitstraling. Het model is gebaseerd op de XC40 en heeft een sportiever en lichter uiterlijk. De C40 heeft kenmerkende Thor’s Hammer-koplampen met nieuwe pixel-LED’s en verticale achterlichten die één groot lichtelement vormen langs de daklijn. Het interieur van de C40 is geïnspireerd op de natuur en biedt een lichte en luchtige sfeer met een groot glazen panoramadak. De C40 is verkrijgbaar met duurzame materialen en is het eerste Volvo-model met een ledervrij interieur.

Met zijn dynamische design en duurzame kenmerken is de elektrische Volvo C40 een ideale keuze voor moderne autorijders. Het sportieve en lichtere uiterlijk van de C40 zorgt voor een opvallende verschijning op de weg. De kenmerkende Thor’s Hammer-koplampen met nieuwe pixel-LED’s dragen bij aan de herkenbare identiteit van de Volvo C40. De verticale achterlichten langs de daklijn creëren een uniek en modern lichtelement dat de C40 onderscheidt van andere elektrische auto’s in zijn segment.

De Volvo C40 is een elektrische auto die design en duurzaamheid combineert in een aantrekkelijk en milieuvriendelijk pakket.

Het interieur van de Volvo C40 is een oase van rust en luxe. De inspiratie uit de natuur is duidelijk zichtbaar in het interieurontwerp, met zijn lichte kleuren en luchtige sfeer. Het grote glazen panoramadak brengt veel natuurlijk licht naar binnen en creëert een gevoel van ruimte en vrijheid. Daarnaast is de C40 het eerste Volvo-model met een ledervrij interieur, waarbij duurzame materialen worden gebruikt om het comfort en luxe van de auto te garanderen zonder het milieu te belasten.

Duurzaamheid en innovatie

Bij Volvo staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De Volvo C40 is verkrijgbaar met duurzame materialen, zoals gerecyclede kunststoffen en bekleding van 100% gerecyclede PET-flessen. Door te kiezen voor de C40 draag je bij aan een schonere en groenere toekomst. Bovendien is de elektrische C40 een voorbeeld van Volvo’s voortdurende innovatie op het gebied van elektrificatie en duurzaamheid.

Kenmerken van de Elektrische Volvo C40
Elektrisch crossover-model
Gebaseerd op de XC40
Sportiever en lichter uiterlijk
Kenmerkende Thor’s Hammer-koplampen met nieuwe pixel-LED’s
Verticale achterlichten langs de daklijn
Licht en luchtig interieur met groot glazen panoramadak
Duurzame materialen en ledervrij interieur

De elektrische Volvo C40 combineert een aantrekkelijk design met duurzame kenmerken en geavanceerde technologieën. Met zijn indrukwekkende uitstraling en milieuvriendelijke eigenschappen is de C40 een innovatieve keuze voor de moderne autoliefhebber.

Het Ontwerp van de Elektrische Volvo C40

Het ontwerp van de elektrische Volvo C40 combineert Scandinavische elegantie met moderne kenmerken. Het exterieur van de C40 heeft strakke lijnen en een robuust karakter, waardoor de auto een zelfverzekerde uitstraling heeft op de weg. De aerodynamische vormgeving draagt bij aan de efficiëntie van de auto, waardoor deze een indrukwekkend elektrisch bereik heeft.

Het interieur van de Volvo C40 is een oase van rust en luxe. Met hoogwaardige materialen en doordachte details is het interieur ontworpen om het comfort van de bestuurder en passagiers te maximaliseren. De C40 biedt plaats aan vijf personen en beschikt over een ruim interieur, waarbij elk element zorgvuldig geplaatst is om een gevoel van ruimtelijkheid te creëren.

Exterieurkenmerken van de Volvo C40:

 • Strakke lijnen en een robuust karakter
 • Aerodynamische vormgeving voor een efficiënt elektrisch bereik
 • Bijzondere kleuropties, waaronder het inspirerende Fjord Blue
 • Gerecyclede materialen voor een duurzame productie

Interieurkenmerken van de Volvo C40:

 • Luxe materialen voor een hoogwaardige uitstraling
 • Geavanceerde technologieën voor optimaal rijgemak
 • Ergonomisch design voor maximaal comfort
 • Georganiseerde en functionele indeling

Met de elektrische Volvo C40 geniet je niet alleen van een duurzame en milieuvriendelijke rijervaring, maar ook van een auto die jouw individuele stijl weerspiegelt. Het ontwerp is een perfecte combinatie van elegantie, moderniteit en praktisch gebruiksgemak.

Exterieur Interieur
Design Strakke lijnen en robuust karakter Luxe materialen en ergonomisch design
Kleur Keuze uit diverse kleuropties, waaronder Fjord Blue
Materiaal Gerecyclede materialen voor duurzaamheid

De Nieuwe Volvo EX30

De Volvo EX30 is de meest compacte SUV ooit van Volvo, maar biedt toch krachtige prestaties. Met een lengte van 4.233 mm, breedte van 1.836 mm en hoogte van 1.549 mm sprint de EX30 in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u. Deze compacte SUV combineert dus compactheid met indrukwekkende prestaties. Daarnaast heeft de EX30 een elektrisch bereik van 480 km en kan de batterij in slechts 26,5 minuten worden opgeladen van 10% naar 80%.

Specificaties Waarde
Lengte 4.233 mm
Breedte 1.836 mm
Hoogte 1.549 mm
Sprint 0-100 km/u 3,6 seconden
Elektrisch bereik 480 km
Oplaadtijd (10% naar 80%) 26,5 minuten

Duurzaamheid van de Elektrische Volvo EX30

In ons streven naar duurzaamheid is de Volvo EX30 een voorbeeld van onze toewijding. We maken gebruik van gerecyclede materialen om de impact op het milieu te verminderen. Ongeveer 25% van het aluminium, 17% van het staal en kunststof, en 30% van de binnenafwerking van de EX30 is afkomstig van gerecyclede bronnen.

Maar het gaat niet alleen om externe materialen. Ook het interieur van de EX30 is ontworpen met oog voor duurzaamheid. We maken gebruik van hernieuwbare en gerecyclede materialen, zoals gerecycled kunststof en bekleding van 100% gerecyclede PET-flessen. Zo dragen we bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

We hebben als ambitie om in 2025 een kwart van het materiaal in onze auto’s uit gerecyclede en op biologische bronnen gebaseerde inhoud te laten bestaan. Dit stelt ons in staat om op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier voertuigen te produceren.

elektrische volvo ex30

“Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen. We willen onze impact op het milieu minimaliseren en tegelijkertijd hoogwaardige voertuigen blijven leveren aan onze klanten.” – Volvo

Het Elektrische Aanbod van Volvo

Ontdek het uitgebreide aanbod van elektrische auto’s van Volvo. Naast de populaire Volvo C40 en Volvo EX30, bieden wij ook de Volvo XC40 en Volvo EX90 aan.

Onze elektrische modellen zijn ontworpen met het oog op de toekomstige elektrificatie van autorijden. Ze bieden verschillende mogelijkheden voor elektrisch rijden, zodat er altijd een Volvo is die past bij jouw behoeften en levensstijl.

Of je nu op zoek bent naar een compacte SUV zoals de Volvo XC40, een sportieve crossover zoals de Volvo C40, of een luxe SUV met zeven zitplaatsen zoals de Volvo EX90, bij Volvo hebben we het allemaal.

Met ons streven om tegen 2030 alleen nog elektrische modellen te produceren, zetten wij ons volledig in op elektrificatie. Wij geloven dat elektrische auto’s de toekomst zijn en we willen onze klanten de best mogelijke elektrische rijervaring bieden.

Model Type Elektrisch Bereik
Volvo C40 Crossover 420 km
Volvo EX30 Compacte SUV 480 km
Volvo XC40 Compacte SUV 418-447 km
Volvo EX90 Luxe SUV 449-480 km

Toekomstige Ontwikkelingen van Volvo

Volvo heeft ambitieuze plannen voor de toekomst op het gebied van elektrische auto’s. Ons doel is om tegen 2025 de wereldwijde autoverkoop voor 50% uit elektrische modellen te laten bestaan, en de andere 50% uit hybride modellen. Daarnaast streven wij ernaar om tegen 2025 een kwart van het materiaal in onze auto’s afkomstig te laten zijn van gerecyclede en op biologische bronnen gebaseerde inhoud. Op deze manier willen we vóór 2040 een volledig circulair bedrijf zijn, waarbij we duurzaamheid en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel dragen.

“Bij Volvo begrijpen we dat duurzaamheid essentieel is voor de toekomst van mobiliteit. Daarom werken we hard aan innovatieve oplossingen en streven we naar een elektrische toekomst.”
– CEO van Volvo

Wij geloven dat het overschakelen naar elektrische modellen een belangrijke bijdrage levert aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van duurzaamheid. Bovendien stimuleren we met ons streven naar gerecyclede materialen een gesloten kringloopsysteem, waarin grondstoffen hergebruikt worden en er minder afval ontstaat.

Met onze toekomstige ontwikkelingen willen we laten zien dat elektrische auto’s niet alleen de toekomst zijn, maar ook klaar zijn voor het heden. We streven naar een naadloze overgang naar elektrisch rijden en willen autorijden op een duurzame en verantwoorde manier mogelijk maken. Onze elektrische modellen combineren innovatieve technologieën met onze kenmerkende veiligheidsstandaarden en het tijdloze Scandinavische design waar Volvo om bekend staat.

De toekomst van mobiliteit begint vandaag, en wij bij Volvo zijn vastbesloten om daarin een leidende rol te spelen. Met onze elektrische modellen en duurzaamheidsinitiatieven willen we een positieve verandering teweegbrengen en de weg vrijmaken naar een schone en groene toekomst voor ons allemaal.

Elektrisch Rijden met Volvo Plug-in Hybrides

Naast volledig elektrische modellen biedt Volvo ook plug-in hybride modellen aan. Deze modellen combineren een brandstofmotor met een elektrische aandrijving en bieden daarmee de mogelijkheid om duurzaam en efficiënt te rijden. De volvo plug-in hybrides zijn een ideale keuze voor bestuurders die willen profiteren van duurzame mobiliteit zonder concessies te hoeven doen aan rijbereik.

De volvo plug-in hybrides hebben een indrukwekkend elektrisch bereik van wel 94 kilometer. Dit betekent dat u dagelijks uw woon-werkverkeer volledig elektrisch kunt afleggen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opladen. Het elektrische bereik is ruim voldoende voor de meeste dagelijkse ritten.

Het opladen van de volvo plug-in hybrides is ook zeer eenvoudig. U kunt de auto eenvoudig opladen via het stopcontact thuis of via een laadpaal. Dit maakt het rijden met een volvo plug-in hybride niet alleen duurzaam, maar ook zeer praktisch.

Kenmerken van Volvo Plug-in Hybrides

 • Brandstofmotor gecombineerd met elektrische aandrijving
 • Elektrisch bereik tot wel 94 kilometer
 • Eenvoudig opladen via stopcontact of laadpaal
 • Duurzame mobiliteit met behoud van rijbereik

Met de volvo plug-in hybrides kunt u genieten van de voordelen van elektrisch rijden, zonder in te leveren op het rijbereik. Deze hybride modellen bieden de perfecte balans tussen duurzaamheid en gebruiksgemak.

Vergelijking van Volvo Plug-in Hybrides

Model Elektrisch Bereik Brandstofverbruik CO2-uitstoot
Volvo XC40 60 km 1.9 l/100 km 43 g/km
Volvo XC60 57 km 2.0 l/100 km 46 g/km
Volvo XC90 52 km 2.2 l/100 km 49 g/km

De volvo plug-in hybrides zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, waaronder de XC40, XC60 en XC90. Elk model biedt zijn unieke kenmerken, maar ze hebben allemaal een indrukwekkend elektrisch bereik en zorgen voor een lagere CO2-uitstoot in vergelijking met traditionele brandstofauto’s.

“Met de volvo plug-in hybrides kunnen bestuurders genieten van duurzame mobiliteit zonder in te leveren op het rijbereik.”

Elektrisch rijden met volvo plug-in hybrides is de perfecte manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en uw bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. Kies voor milieuvriendelijke mobiliteit en ervaar het beste van beide werelden met volvo plug-in hybrides.

Elektrische Volvo Modellen en Laadinfrastructuur

Wij bij Volvo hechten veel waarde aan een goede laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. We begrijpen dat het opladen van uw elektrische auto een essentieel onderdeel is van uw dagelijkse routine en daarom werken we samen met Eneco eMobility om onze klanten te helpen bij het vinden van een passende en handige laadoplossing.

Met onze elektrische en plug-in hybride modellen kunt u zorgeloos elektrisch rijden en profiteren van een duurzame vorm van mobiliteit. Of u nu kiest voor de Volvo C40, de Volvo EX30, de Volvo XC40 of de Volvo EX90, wij zorgen ervoor dat u kunt genieten van de voordelen van elektrisch rijden zonder enige beperkingen.

“Een goede laadinfrastructuur is essentieel voor het succes van elektrische auto’s. Daarom hebben wij als Volvo besloten om de handen ineen te slaan met Eneco eMobility, zodat onze klanten altijd toegang hebben tot betrouwbare en handige laadoplossingen.” – Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Cars

Met behulp van het uitgebreide netwerk van laadpalen van Eneco eMobility in Nederland en België, kunt u altijd uw elektrische auto opladen op de momenten en plaatsen die voor u het meest geschikt zijn. Met het groeiende aantal laadpunten wordt elektrisch rijden steeds toegankelijker en gemakkelijker, waardoor u kunt genieten van een naadloze en moeiteloze rijervaring.

We zijn trots op onze samenwerking met Eneco eMobility en zijn ervan overtuigd dat we samen de transitie naar elektrisch rijden kunnen versnellen. Samen streven we naar een duurzame toekomst voor mobiliteit, waarbij het opladen van elektrische auto’s net zo eenvoudig en vanzelfsprekend is als het tanken van brandstof voor conventionele auto’s.

Voordelen Laadinfrastructuur Volvo Voordelen Partnership Eneco eMobility
Snelle en eenvoudige toegang tot laadpunten Groot netwerk van laadpalen in Nederland en België
Betrouwbare en handige laadoplossingen Expertise en ervaring op het gebied van elektrische mobiliteit
Ondersteuning bij het vinden van de juiste laadoplossing voor uw situatie Groeiend aantal laadpunten voor een naadloze rijervaring

Met Volvo kunt u altijd rekenen op een betrouwbare en hoogwaardige laadinfrastructuur voor uw elektrische auto. Dus waar u ook naartoe wilt rijden, u kunt erop vertrouwen dat uw Volvo is voorbereid op de uitdagingen van elektrisch rijden en dat u altijd kunt profiteren van de voordelen van een duurzame en milieuvriendelijke vorm van mobiliteit.

Conclusie

Volvo is toegewijd aan elektrificatie en biedt een breed scala aan elektrische auto’s aan. Met modellen zoals de Volvo C40 en de Volvo EX30 combineert Volvo innovatie, design en duurzaamheid om de toekomst van autorijden vorm te geven. Deze elektrische auto’s van Volvo zijn een milieuvriendelijke en duurzame keuze voor autorijden in de toekomst.

De elektrische auto’s van Volvo dragen bij aan een duurzame samenleving. Volvo heeft als doel om in 2030 alleen nog elektrische modellen te produceren. Daarnaast werkt Volvo aan het gebruik van gerecyclede en op biologische bronnen gebaseerde materialen in hun auto’s. Het merk streeft ernaar om tegen 2025 een kwart van het materiaal in hun auto’s uit gerecyclede materialen te laten bestaan. Op deze manier wil Volvo een volledig circulair bedrijf zijn, van grondstof tot product.

Met hun elektrische modellen en inzet voor duurzaamheid speelt Volvo een belangrijke rol in de toekomst van autorijden. Elektrische auto’s worden steeds populairder en bieden een alternatief voor traditionele brandstofauto’s. Volvo zet zich volledig in op elektrificatie en draagt op deze manier bij aan een duurzamere en schonere toekomst.

FAQ

Wat is de verkrijgbaarheid van de elektrische Volvo C40?

De elektrische Volvo C40 is momenteel verkrijgbaar en kan worden besteld bij geselecteerde Volvo-dealers.

Wat zijn de kenmerken van de Volvo C40?

De Volvo C40 heeft een aantrekkelijk design met sportieve en lichtgewicht kenmerken. Het model is voorzien van kenmerkende Thor’s Hammer-koplampen en verticale achterlichten die één groot lichtelement vormen langs de daklijn. Het interieur is geïnspireerd op de natuur en biedt een lichte en luchtige sfeer met een groot glazen panoramadak. Daarnaast is de C40 verkrijgbaar met duurzame materialen en heeft het een ledervrij interieur.

Hoe ziet het ontwerp van de elektrische Volvo C40 eruit?

Het ontwerp van de elektrische Volvo C40 combineert Scandinavische elegantie met moderne kenmerken. Het exterieur heeft strakke lijnen en een robuust karakter, terwijl het interieur een kalmerende en luxe sfeer biedt. Het grote glazen panoramadak zorgt voor veel natuurlijk licht in het interieur. De C40 is verkrijgbaar in de kleur Fjord Blue en maakt gebruik van duurzame materialen zoals gerecycled kunststof en 100% gerecyclede PET-flessen. Het interieur van de C40 is georganiseerd, functioneel en minimalistisch van opzet.

Wat zijn de specificaties van de nieuwe Volvo EX30?

De Volvo EX30 is de meest compacte SUV ooit van Volvo. Met een lengte van 4.233 mm, breedte van 1.836 mm en hoogte van 1.549 mm biedt de EX30 krachtige prestaties. Het model sprint in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een elektrisch bereik van 480 km. De batterij kan ook snel worden opgeladen van 10% naar 80% in slechts 26,5 minuten.

Hoe duurzaam is de elektrische Volvo EX30?

Ongeveer 25% van het aluminium, 17% van het staal en kunststof, en 30% van de binnenafwerking van de Volvo EX30 is afkomstig van gerecyclede materialen. Het interieur van de EX30 maakt ook gebruik van hernieuwbare en gerecyclede materialen, zoals gerecycled kunststof en bekleding van 100% gerecyclede PET-flessen. Volvo streeft ernaar om in 2025 een kwart van het materiaal in zijn auto’s uit gerecyclede en op biologische bronnen gebaseerde inhoud te laten bestaan.

Welke elektrische modellen biedt Volvo aan?

Volvo heeft een breed scala aan elektrische modellen in zijn huidige aanbod. Naast de Volvo C40 en de Volvo EX30 biedt Volvo ook de Volvo XC40 en de Volvo EX90. Deze modellen variëren van compacte SUV’s tot luxe SUV’s met zeven zitplaatsen en bieden verschillende mogelijkheden voor elektrisch rijden.

Wat zijn de toekomstige ontwikkelingen van Volvo op het gebied van elektrische auto’s?

Volvo streeft ernaar om tegen 2025 50% van de wereldwijd verkochte auto’s elektrisch te laten zijn en de andere 50% hybride. Volvo heeft als doel om tegen 2025 een kwart van het materiaal in zijn auto’s uit gerecyclede en op biologische bronnen gebaseerde inhoud te laten bestaan. Op deze manier wil Volvo vóór 2040 een volledig circulair bedrijf zijn, van grondstof tot product.

Wat zijn de voordelen van Volvo plug-in hybrides?

Volvo plug-in hybrides combineren een brandstofmotor met een elektrische aandrijving, waardoor ze de mogelijkheid bieden om duurzaam en efficiënt te rijden. Deze modellen hebben een elektrisch bereik tot wel 94 kilometer en kunnen eenvoudig worden opgeladen via het stopcontact of een laadpaal, waardoor je kunt profiteren van een duurzame vorm van mobiliteit.

Hoe zorgt Volvo voor een goede laadinfrastructuur voor elektrische auto’s?

Volvo werkt samen met Eneco eMobility om klanten te helpen bij het vinden van een passende laadoplossing. Met een elektrische of plug-in hybride auto van Volvo kun je zorgeloos elektrisch rijden en profiteren van een duurzame vorm van mobiliteit.

Wat is de visie van Volvo op elektrische auto’s en duurzaamheid?

Volvo is toegewijd aan elektrificatie en biedt een breed scala aan elektrische auto’s aan. Het merk combineert innovatie, design en duurzaamheid om de toekomst van autorijden vorm te geven. Met modellen zoals de Volvo C40 en de Volvo EX30 biedt Volvo een milieuvriendelijke en duurzame keuze voor autorijden in de toekomst.

Elektrische Auto Volvo: Innovatie en Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven