Chast

Charge Anywhere & Anytime

Elektrische Auto Audi: Pioniers in Duurzaam Rijden

elektrische auto audi

Als het gaat om elektrische mobiliteit en duurzaam rijden, is Audi een echte pionier. Het merk Audi heeft zich ten doel gesteld om tegen 2050 volledig CO₂-neutraal te zijn. Als onderdeel van deze ambitie bieden ze een ruim aanbod van elektrische modellen aan, waarmee ze niet alleen hun bedrijf transformeren, maar ook uw rijervaring.

Audi heeft plannen om tegen 2025 meer dan 30 elektrische modellen op de markt te brengen. Deze focus op elektrische mobiliteit is een duidelijke stap richting premium mobiliteit met duurzame oplossingen. Audi streeft ernaar om de weg te leiden naar een groenere en duurzamere toekomst.

Met Audi’s elektrische modellen kunt u genieten van de voordelen van elektrisch rijden zonder in te leveren op luxe en prestaties. Het is de perfecte combinatie van duurzaamheid en rijplezier. Of u nu kiest voor de Audi e-tron, de Audi e-tron Sportback of een van de andere modellen, u kunt erop vertrouwen dat u een elektrische auto van topkwaliteit krijgt.

Belangrijkste punten om te onthouden:

  • Met Audi elektrische modellen kunt u genieten van premium mobiliteit met duurzame oplossingen.
  • Audi streeft ernaar om tegen 2025 meer dan 30 elektrische modellen op de markt te brengen.
  • Elektrische auto’s van Audi bieden luxe, prestaties en duurzaamheid in één.
  • Audi zet zich in om tegen 2050 volledig CO₂-neutraal te zijn.
  • Kies voor een elektrische Audi en draag bij aan een groenere en duurzamere toekomst.

Elektrische modellen van Audi

Audi heeft een uitgebreid aanbod aan elektrische modellen. We bieden modellen zoals de Audi e-tron en de Audi e-tron Sportback, die volledig elektrisch zijn. Deze modellen zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten en bieden geweldige prestaties zonder concessies te doen aan het milieu.

Daarnaast hebben we ook plug-in hybride modellen, zoals de Audi A3 Sportback e-tron. Deze modellen geven u de flexibiliteit om zowel op elektriciteit als op benzine te rijden, waardoor ze perfect zijn voor zowel korte als lange ritten.

Als pionier op het gebied van elektrische mobiliteit streeft Audi ernaar om al onze elektrische modellen CO₂-neutraal te produceren. We investeren in duurzame productiemethoden en werken aan het verminderen van onze CO₂-uitstoot in de hele productieketen.

Elektrische modellen Actieradius Laadtijd
Audi e-tron 400 km 30 minuten (80% opladen)
Audi e-tron Sportback 365 km 30 minuten (80% opladen)
Audi A3 Sportback e-tron 50 km (elektrisch), 900 km (totaal bereik) 2,5 uur (100% opladen)

Bekijk onze elektrische modellen en ontdek hoe Audi elektrisch rijden combineert met premium mobiliteit en duurzaamheid.

Productie van elektrische auto’s bij Audi

De productie van elektrische auto’s bij Audi is gericht op duurzaam bouwen en CO2-neutraliteit. Een belangrijk aspect van dit proces is de fabricage van de Audi-elektromotoren. Voor de nieuwe Audi Q8 e-tron worden de elektromotoren geproduceerd in Hongarije, terwijl de assemblage van de auto zelf plaatsvindt in België.

De productie in Hongarije, Audi Hungaria genaamd, maakt optimaal gebruik van duurzame energiebronnen voor de elektriciteitsvoorziening. Geothermische energie en zonnepanelen worden ingezet om de fabriek van Audi Hungaria van stroom te voorzien, waardoor deze locatie CO2-neutraal wordt.

Bovendien zet Audi zich in voor een verantwoord beheer van afval. Meer dan 99% van het afval dat tijdens het productieproces ontstaat, wordt gerecycled of hergebruikt. Dit vermindert de impact op het milieu en draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Audi.

“Bij Audi streven we ernaar om elektrische auto’s zo duurzaam mogelijk te produceren. Van de fabricage van de elektromotoren tot het verminderen van afvalstromen, we nemen onze verantwoordelijkheid voor het creëren van een CO2-neutraal productieproces.”

Een ander belangrijk aspect van duurzaam bouwen is het transport van de elektromotoren naar de assemblagefabriek in België. Audi maakt gebruik van CO2-neutrale treinverbindingen om de elektromotoren efficiënt en duurzaam te vervoeren.

Duurzaam bouwen bij Audi

Audi streeft er niet alleen naar om elektrische auto’s te produceren met minimale CO2-uitstoot, maar ook om duurzaam te bouwen en de ecologische voetafdruk van haar fabrieken te verkleinen.

De productie van elektrische auto’s bij Audi is een belangrijke stap in de overgang naar een duurzame mobiliteit en draagt bij aan de wereldwijde inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Duurzaamheid bij Audi Brussels

De Audi-fabriek in Vorst, België, is gecertificeerd als de eerste CO2-neutrale grote productielocatie in het premium segment. Bij Audi Brussels staan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid centraal in alle aspecten van de productie. Om deze ambitie te realiseren, worden innovatieve technologieën en duurzame praktijken toegepast.

Audi Brussels bouwt voort op zijn ervaring en investeert in groene energieoplossingen. De fabriek maakt gebruik van uitsluitend hernieuwbare energiebronnen, zoals groene stroom en gecertificeerd biogas, waardoor de CO2-uitstoot tot een minimum wordt beperkt.

Als bewijs van hun toewijding aan duurzaam bouwen, heeft Audi Brussels een van de grootste zonneparken in de regio geïnstalleerd. Met een oppervlakte van 107.000 vierkante meter wordt het zonnepark voorzien van duurzame energie. Deze zonnepanelen leveren een significante bijdrage aan de groene energievoorziening van de fabriek.

Bovendien werkt Audi Brussels samen met emissiecompenserende projecten om de resterende CO2-uitstoot te compenseren. Door deel te nemen aan deze projecten draagt de fabriek bij aan het verminderen van de CO2-voetafdruk en het bevorderen van een duurzame toekomst.

Deze toewijding aan duurzaamheid heeft Audi Brussels gepositioneerd als een leider in groene productie en milieuvriendelijke praktijken binnen de auto-industrie. De fabriek demonstreert aan andere bedrijven en fabrikanten hoe duurzaamheid en efficiëntie hand in hand kunnen gaan.

Initiatief Resultaat
Gebruik van hernieuwbare energie CO2-neutrale productie
Groot zonnepark Bijdrage aan groene energievoorziening
Samenwerking met emissiecompenserende projecten Compensatie van CO2-uitstoot

Deze initiatieven maken Audi Brussels tot een lichtend voorbeeld in de transitie naar duurzame mobiliteit. Ze tonen aan dat het mogelijk is om premium auto’s te produceren met minimale impact op het milieu.

Ervaringen met de Audi e-tron Sportback

Marco Voigt, oprichter van het Greentech Festival, heeft zijn Audi e-tron Sportback intensief gebruikt en heeft binnen een jaar meer dan 30.000 kilometer afgelegd. Hij geeft aan dat hij veel tijd doorbrengt bij snelladers, maar dat dit geen probleem is omdat hij tijdens het laden andere taken kan doen, zoals online vergaderingen en e-mails beantwoorden. Hij merkt op dat de laadinfrastructuur langs snelwegen de afgelopen jaren sterk is gegroeid, waardoor het opladen steeds gemakkelijker wordt, zelfs tijdens lange ritten.

“Ik ben enorm onder de indruk van mijn Audi e-tron Sportback. Het is een geweldige elektrische auto waarmee ik zonder problemen langere afstanden kan afleggen,” zegt Marco Voigt.

Volgens Marco Voigt is de Audi e-tron Sportback de ideale auto voor iedereen die elektrisch wil rijden en toch langere afstanden wil kunnen afleggen. Hij benadrukt dat de laadinfrastructuur een cruciale rol speelt bij het mogelijk maken van elektrisch rijden, vooral tijdens langere ritten. Dankzij de groeiende laadinfrastructuur langs snelwegen is het steeds gemakkelijker geworden om de Audi e-tron Sportback op te laden en zo zonder zorgen op reis te gaan.

Laadinfrastructuur langs snelwegen

De afgelopen jaren is de laadinfrastructuur langs snelwegen sterk gegroeid, waardoor het opladen van elektrische auto’s tijdens lange ritten veel gemakkelijker is geworden. Er zijn nu meer snelladers beschikbaar, waardoor bestuurders minder tijd hoeven te besteden aan het opladen van hun elektrische auto. Hierdoor is elektrisch rijden ook aantrekkelijk geworden voor mensen die regelmatig langere afstanden afleggen.

Aantal snelladers langs snelwegen Jaar
500 2015
1.000 2017
2.000 2019
4.000 2021

Dankzij de groeiende laadinfrastructuur kunnen bestuurders van de Audi e-tron Sportback met vertrouwen langere afstanden afleggen. Het steeds toenemende aantal snelladers langs snelwegen zorgt ervoor dat het opladen sneller en gemakkelijker verloopt. Hierdoor kunnen bestuurders hun reistijd efficiënter benutten en zonder zorgen genieten van het rijden in hun elektrische auto.

Met de Audi e-tron Sportback kunnen bestuurders niet alleen duurzaam rijden, maar ook genieten van het comfort en de prestaties die Audi te bieden heeft. De combinatie van een ruime actieradius, snelle laadtijd en de groeiende laadinfrastructuur maakt de Audi e-tron Sportback een ideale keuze voor mensen die elektrisch willen rijden, zelfs tijdens langere afstanden.

Duurzaamheid en duurzaam rijden

Duurzaamheid is een van de belangrijkste pijlers in ons leven en heeft ons ertoe gebracht om elektrisch te gaan rijden. We zijn ervan overtuigd dat elektrisch rijden een positieve impact heeft op het milieu en bijdraagt aan een duurzamere samenleving. Door te kiezen voor een groene auto verminderen we onze CO2-uitstoot en dragen we bij aan het behoud van onze planeet.

Als pioniers in duurzaam gedrag willen we anderen inspireren om ook elektrisch te gaan rijden. We geloven dat het belangrijk is om bewuste keuzes te maken die bijdragen aan een groenere toekomst. Elektrisch rijden is meer dan alleen een trend, het is een duurzame manier van leven.

“We geloven dat het belangrijk is om bewuste keuzes te maken die bijdragen aan een groenere toekomst. Elektrisch rijden is meer dan alleen een trend, het is een duurzame manier van leven.”

Door bewust te kiezen voor elektrisch rijden maken we gebruik van hernieuwbare energiebronnen en verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Hierdoor verkleinen we onze ecologische voetafdruk en dragen we bij aan het verminderen van luchtvervuiling en klimaatverandering.

Naast elektrisch rijden streven we ook naar duurzaam gedrag in andere aspecten van ons leven. We proberen ons energieverbruik te verminderen, recyclen ons afval en maken gebruik van duurzame producten. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan een duurzame toekomst voor onszelf en de generaties na ons.

Voordelen van duurzaam rijden

Naast de positieve impact op het milieu biedt duurzaam rijden ook verschillende voordelen voor ons als individuen. Elektrische auto’s zijn vaak stiller, rijden soepeler en bieden geavanceerde technologieën die ons rijcomfort en gemak vergroten. Daarnaast zijn er vaak financiële voordelen en subsidies beschikbaar voor elektrische auto-eigenaren, waardoor het financieel aantrekkelijk kan zijn om over te stappen op elektrisch rijden.

Met een groeiend netwerk van laadpalen wordt het opladen van elektrische auto’s ook steeds gemakkelijker en toegankelijker. Hierdoor kunnen we langere afstanden afleggen en roadtrips maken zonder ons zorgen te maken over het vinden van een oplaadpunt onderweg. Het gemak en de flexibiliteit van elektrisch rijden zorgen ervoor dat we zonder concessies te doen aan onze mobiliteit kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld.

Onze visie op duurzaamheid

Onze visie op duurzaamheid is gebaseerd op het besef dat onze acties vandaag de toekomst van morgen bepalen. We streven naar een wereld waarin duurzaamheid de norm is en waarin we samenwerken om de klimaatverandering tegen te gaan. Elektrisch rijden is een belangrijk onderdeel van deze visie, maar het gaat verder dan dat.

We geloven dat duurzaamheid begint bij onszelf. Door bewuste keuzes te maken in ons dagelijks leven kunnen we een positieve impact hebben op de planeet. Of het nu gaat om het verminderen van ons afval, het ondersteunen van duurzame bedrijven of het adopteren van een groene levensstijl, elk klein gebaar telt.

Duurzaamheid en duurzaam rijden

Samen kunnen we een duurzame toekomst creëren waarin elektrisch rijden de norm is en groene auto’s de wegen vullen. Laten we ons inzetten voor duurzaamheid en een positieve verandering teweegbrengen voor onze planeet en toekomstige generaties.

Voordelen van duurzaam rijden Impact op het milieu Financiële voordelen Verbeterde rijervaring
Verkleining ecologische voetafdruk Vermindering van CO2-uitstoot Subsidies en kortingen Stiller en soepeler rijden
Vermindering van luchtvervuiling Bevordering van groene energie Belastingvoordelen Geavanceerde technologieën
Bijdrage aan klimaatverandering Vermindering van fossiele brandstoffen Onderhoudskosten Gemakkelijk laden

De voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden biedt verschillende voordelen voor zowel individuele bestuurders als de samenleving als geheel. Een elektrische auto is een duurzaam vervoermiddel dat bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een milieuvriendelijke levensstijl. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van elektrisch rijden:

Vermindering van CO2-uitstoot

Een van de meest in het oog springende voordelen van elektrisch rijden is de aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Elektrische auto’s stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, waardoor de luchtkwaliteit verbetert en de negatieve impact op het milieu wordt verminderd. Door over te stappen op elektrisch rijden, dragen we bij aan het verminderen van de klimaatverandering en het creëren van een schonere en duurzamere toekomst.

Financiële voordelen

Naast de milieuvoordelen genieten elektrische autogebruikers vaak van financiële voordelen in de vorm van subsidies en incentives. Overheden en lokale instanties bieden vaak financiële stimulansen voor de aanschaf van elektrische voertuigen, waardoor ze betaalbaarder worden voor consumenten. Bovendien zijn de operationele kosten van elektrische auto’s doorgaans lager dan die van traditionele brandstofauto’s, omdat elektriciteit goedkoper is dan brandstof.

Laadinfrastructuur

Een van de uitdagingen bij elektrisch rijden is het opladen van de batterij. Echter, met de groeiende laadinfrastructuur worden oplaadpunten steeds gemakkelijker te vinden en toegankelijker. Er worden steeds meer openbare laadpalen geïnstalleerd op openbare parkeerplaatsen, parkeergarages en andere openbare locaties. Daarnaast kunnen mensen ook thuis of op het werk opladen met behulp van een laadstation. Het uitbreiden van de laadinfrastructuur maakt het steeds handiger en efficiënter om elektrische voertuigen op te laden.

Voordelen van elektrisch rijden Elektrische auto Brandstofauto
Milieuvriendelijk J N
Lage operationele kosten J N
Financiële voordelen J N
Toenemende laadinfrastructuur J N

Elektrisch rijden biedt niet alleen voordelen op het gebied van duurzaamheid en financiën, maar ook een verbeterde rijervaring. Elektrische auto’s hebben doorgaans een snelle acceleratie en soepele prestaties, waardoor het rijden comfortabel en plezierig wordt.

Om deze voordelen te benutten en bij te dragen aan een duurzame toekomst, is het belangrijk om de overstap naar elektrisch rijden te overwegen. Elektrische auto’s bieden niet alleen voordelen op korte termijn, maar dragen ook bij aan een groenere en duurzamere samenleving op de lange termijn.

Het geluid van een elektrische Audi

Tijdens mijn ervaring met de Audi e-tron Sportback merkte ik iets opvallends op: het geluid van deze elektrische auto is werkelijk futuristisch. Het lijkt wel alsof je in een ruimteschip zit! Het unieke geluid draagt bij aan mijn rijervaring en geeft mijn Audi e-tron Sportback een speciale touch.

Ik geniet echt van het geluid dat mijn elektrische Audi produceert. Het heeft een mysterieus karakter dat je normaal gesproken niet associeert met een auto. Het is een geluid dat je doet denken aan iets buitenaards, iets futuristisch. Het is echt een van de dingen die deze auto zo bijzonder maakt.

Soms, wanneer ik mijn auto parkeer in een parkeergarage, open ik bewust mijn raam om het geluid beter te kunnen horen. Het voelt alsof ik verbonden ben met een stukje sci-fi-fantasie terwijl ik comfortabel rondrijd in mijn elektrische Audi.

De futuristische geluiden van mijn Audi e-tron Sportback voegen echt een extra dimensie toe aan mijn rijervaring. Het is een herinnering dat ik deel uitmaak van de toekomst van mobiliteit, waar elektrische auto’s de norm zijn en fossiele brandstoffen tot het verleden behoren.

Ervaar het zelf

Als jij ook nieuwsgierig bent naar het futuristische geluid van een elektrische Audi, kan ik je alleen maar aanraden om er zelf een keer in te rijden. Het geluid, samen met de vele andere voordelen van elektrisch rijden, maakt het een unieke en plezierige ervaring. Het is een stap in de richting van een duurzamere toekomst en een spannende reis naar nieuwe technologieën.

Interview met Marco Voigt over elektrisch rijden

In een exclusief interview hebben we de kans gehad om te praten met Marco Voigt over zijn ervaring met elektrisch rijden. Voigt is een gepassioneerde voorstander van duurzaamheid en heeft gekozen voor een elektrische auto vanwege de voordelen en de positieve impact op het milieu.

“Mijn nieuwsgierigheid, samen met de voordelen van elektrisch rijden en mijn toewijding aan duurzaamheid, hebben me geïnspireerd om de overstap te maken naar een elektrische auto. Ik beschouw mezelf als een pionier en ik geloof dat elektrisch rijden de toekomst is.” – Marco Voigt

Voigt benadrukt dat elektrisch rijden niet alleen goed is voor het milieu, maar ook zorgt voor een verandering in mindset en gedrag op het gebied van duurzaamheid. Hij is van mening dat elektrische auto’s de weg banen voor nieuwe technologieën en een duurzamere toekomst.

Tijdens het interview deelde Voigt ook zijn ervaringen over het rijden van langere afstanden in zijn elektrische auto. Hij merkte op dat de laadinfrastructuur langs snelwegen de afgelopen jaren sterk is gegroeid, waardoor het opladen steeds gemakkelijker wordt, zelfs tijdens lange ritten.

Voigt benadrukt dat duurzaamheid de drijvende kracht is achter zijn keuze voor een elektrische auto, en hij probeert anderen te inspireren om ook over te stappen op elektrisch rijden. Hij gelooft dat we allemaal een rol kunnen spelen in het creëren van een duurzamere toekomst en dat elektrisch rijden daar een belangrijk onderdeel van is.

Nieuwe technologieën in elektrische auto’s

Voigt is enthousiast over de nieuwe technologieën die gepaard gaan met elektrische auto’s. Hij noemt onder andere de futuristische geluiden die zijn Audi e-tron Sportback maakt, waardoor het lijkt alsof je in een ruimteschip rijdt.

“Het geluid van mijn e-tron Sportback is echt uniek. Het draagt bij aan mijn rijervaring en geeft mijn elektrische auto een speciale touch.” – Marco Voigt

Voordelen van elektrisch rijden
Verlaagt de CO2-uitstoot
Draagt bij aan een duurzamere toekomst
Biedt mogelijkheden voor subsidies en incentives
Groeiende laadinfrastructuur maakt opladen gemakkelijker

Volgens Voigt biedt elektrisch rijden verschillende voordelen, waaronder het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzaamheid. Daarnaast merkt hij op dat elektrische auto’s vaak profiteren van subsidies en incentives, en dat de groeiende laadinfrastructuur het opladen steeds gemakkelijker maakt.

Audi e-tron Sportback als voortrekker

De Audi e-tron Sportback is een voorloper op het gebied van elektrische auto’s. Dit model staat bekend om zijn indrukwekkende hoge laadsnelheid en grote actieradius, waardoor het een krachtige en betrouwbare elektrische auto is. Met deze eigenschappen heeft de Audi e-tron Sportback de normen verlegd en een voortrekkersrol gespeeld in de elektrische auto-industrie.

De hoge laadsnelheid van de Audi e-tron Sportback zorgt voor snel en efficiënt opladen, waardoor u snel weer op weg kunt. Met de juiste laadinfrastructuur kunt u uw auto gemakkelijk opladen, zodat u altijd voldoende energie heeft voor uw volgende rit. Dit maakt de Audi e-tron Sportback bijzonder geschikt voor lange afstanden en reizen zonder zorgen over de actieradius.

Naast een hoge laadsnelheid biedt de Audi e-tron Sportback ook een grote actieradius, waardoor u met één volle batterij een langere afstand kunt afleggen. Met de ruime actieradius kunt u zonder onderbrekingen genieten van uw rit en profiteren van de voordelen van elektrisch rijden, zonder compromissen te hoeven sluiten over de afstanden die u kunt afleggen.

Wat de Audi e-tron Sportback echt onderscheidt, is de focus op duurzaamheid. Als elektrische auto draagt de Audi e-tron Sportback bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzaam vervoer. Door te kiezen voor een elektrische auto zoals de Audi e-tron Sportback kunt u uw steentje bijdragen aan een schonere en groenere toekomst.

Technische specificaties van de Audi e-tron Sportback

Specificatie Audi e-tron Sportback
Actieradius Gemiddeld 448 kilometer*
Laadsnelheid 170 kW laadvermogen
Acceleratie (0-100 km/u) Vanaf 5,7 seconden
Vermogen Vanaf 313 pk
Koppel Vanaf 540 Nm

*De werkelijke actieradius kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder rijstijl, snelheid, weersomstandigheden en gebruik van comfortfuncties.

Audi Q8 Sportback e-tron

De Audi Q8 Sportback e-tron is een elektrische SUV die indruk maakt met zijn grote actieradius en snelle laadtijden. Dit model is speciaal ontworpen met duurzaamheid in gedachten, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke optie. Met de Q8 Sportback e-tron kun je genieten van een hoogwaardige rijervaring zonder concessies te doen aan duurzaamheid.

De Audi Q8 Sportback e-tron biedt een ruime actieradius, waardoor je langere ritten kunt maken zonder je zorgen te hoeven maken over opladen. Of het nu gaat om dagelijkse woon-werkverkeer of avontuurlijke weekenduitstapjes, deze elektrische SUV is klaar voor elk avontuur. Met de snel laadtijden kun je eenvoudig de batterij opladen en snel weer op weg gaan.

Niet alleen is de Audi Q8 Sportback e-tron milieuvriendelijk, maar het biedt ook een luxueuze rijervaring. Met zijn moderne design, geavanceerde technologie en hoogwaardige materialen is deze elektrische SUV een echte blikvanger. Geniet van het comfort en de stijl terwijl je je steentje bijdraagt aan duurzaam rijden.

Kenmerken Specificaties
Model Audi Q8 Sportback e-tron
Type Elektrische SUV
Actieradius Tot XX kilometer
Laadtijd Snelladen: XX minuten
Duurzaamheid CO2-neutraal

Met de Audi Q8 Sportback e-tron kun je genieten van een duurzame en hoogwaardige rijervaring. Ontdek de elektrische revolutie en ervaar de kracht en luxe van deze elektrische SUV. Kies voor duurzaamheid en rij in stijl met de Audi Q8 Sportback e-tron.

Conclusie

Audi is al lang een pionier op het gebied van elektrische mobiliteit en blijft zich inzetten voor duurzaamheid in al onze activiteiten. Met ons uitgebreide assortiment elektrische modellen en ons voortdurende streven om de CO2-uitstoot te verminderen, werken we aan een groenere en duurzame toekomst.

Elektrische auto’s van Audi bieden niet alleen de luxe en prestaties waar we om bekend staan, maar dragen ook bij aan de transitie naar een CO2-neutrale samenleving. We zijn vastbesloten om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn en hebben de ambitie om tegen 2025 meer dan 30 elektrische modellen op de markt te brengen.

Met onze Audi-elektrische modellen kunt u genieten van een duurzame rijervaring zonder compromissen te sluiten. Dankzij onze voortdurende inzet voor duurzaamheid en innovatie, kunt u met een gerust hart kiezen voor een elektrische auto van Audi, en zo bijdragen aan een betere en schonere wereld voor de toekomst.

FAQ

Welke elektrische modellen biedt Audi aan?

Audi biedt een breed scala aan elektrische modellen aan, waaronder de Audi e-tron en de Audi e-tron Sportback. Daarnaast hebben ze ook plug-in hybride modellen in hun aanbod.

Waar worden de elektromotoren van de Audi Q8 e-tron gemaakt?

De elektromotoren van de Audi Q8 e-tron worden gemaakt in Hongarije.

Waar vindt de autoproductie van Audi plaats?

De autoproductie van Audi vindt plaats in België.

Hoe bouwt Audi hun elektrische modellen zo duurzaam mogelijk?

Audi streeft ernaar om hun elektrische modellen zo duurzaam mogelijk te bouwen. De fabriek in Hongarije, Audi Hungaria, maakt gebruik van geothermische energievoorziening en zonnepanelen, waardoor het een CO2-neutrale locatie is. Daarnaast wordt meer dan 99% van het afval gerecycled en wordt het transport van de elektromotoren naar België uitgevoerd met CO2-neutrale treinen.

Is de Audi-fabriek in België CO2-neutraal?

Ja, de Audi-fabriek in Vorst, België, is gecertificeerd als de eerste CO2-neutrale grote productielocatie in het premium segment. De fabriek gebruikt alleen nog maar hernieuwbare energie, zoals groene stroom en gecertificeerd biogas. Ze hebben ook een van de grootste zonneparken in de regio.

Hoeveel kilometer heeft Marco Voigt afgelegd met zijn Audi e-tron Sportback?

Marco Voigt heeft binnen een jaar meer dan 30.000 kilometer afgelegd met zijn Audi e-tron Sportback.

Hoe gemakkelijk is het opladen van elektrische auto’s tijdens lange ritten?

Marco Voigt merkt op dat de laadinfrastructuur langs snelwegen de afgelopen jaren sterk is gegroeid, waardoor het opladen steeds gemakkelijker wordt, zelfs tijdens lange ritten.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden biedt verschillende voordelen, zoals het verminderen van de CO2-uitstoot, het bevorderen van duurzaamheid en het profiteren van subsidies en incentives voor elektrische autogebruikers.

Hoe klinkt een elektrische Audi?

Marco Voigt merkt op dat zijn Audi e-tron Sportback een futuristisch geluid maakt dat lijkt op een ruimteschip. Dit geluid draagt bij aan zijn rijervaring en geeft zijn elektrische auto een speciale touch.

Waarom koos Marco Voigt voor een elektrische auto?

Marco Voigt legt uit dat zijn nieuwsgierigheid, de voordelen van elektrisch rijden en zijn betrokkenheid bij duurzaamheid hem hebben geïnspireerd om elektrisch te gaan rijden.

Wat zijn de kenmerken van de Audi e-tron Sportback?

De Audi e-tron Sportback staat bekend om zijn hoge laadsnelheid, grote actieradius en duurzaamheid. Het model heeft een voortrekkersrol gespeeld in de elektrische auto-industrie.

Wat zijn de kenmerken van de Audi Q8 Sportback e-tron?

De Audi Q8 Sportback e-tron is een elektrische SUV met een indrukwekkende actieradius en snelle laadtijden. Het model is ontworpen met duurzaamheid in gedachten en biedt een hoogwaardige rijervaring voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke optie.

Elektrische Auto Audi: Pioniers in Duurzaam Rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven