Verschil snelladen vs laden

Wanneer je tegenwoordig je elektrische auto onderweg wilt opladen, dan heb je eigenlijk de keuze uit twee mogelijkheden. Je kan kiezen voor een laadpaal, maar je kan ook kiezen voor een snellaadstation. Dit lijkt in grote lijnen op elkaar, maar er zijn wel de nodige verschillen. Het is daarom goed om eens te bekijken hoe dit zit. Dit verschil tussen de twee soorten opladers heeft namelijk een voordeel, maar ook een nadeel. Het is dus wel zaak dat je precies weet hoe dit zit. Zo maak je de beste keuze.

De tijd van opladen

Als het gaat over het letterlijke verschil tussen snellaadstations en gewone laadpalen, dan is dat natuurlijk niet lastig te bedenken. Een laadstation dat snelladen aanbiedt helpt je om de accu van je elektrische auto veel sneller op te laden. Waar je met een gewone laadpaal vele uren bezig bent met opladen, kan je met snelladen binnen 35 tot 50 minuten je accu al voor 80 procent gevuld hebben. Hoe lang het precies duurt hangt vaak af van het type elektrische auto dat je hebt. Dat is dan ook het grootste verschil tussen de laadvormen.

Het voordeel van snelladen

Snelladen brengt natuurlijk een groot voordeel met zich mee. Wanneer je gaat snelladen, dan ben je er logischerwijs eerder mee klaar. Dat betekent dus ook dat je sneller weer door kan. Vooral als je onderweg bent kan je hier dus ook veel aan hebben. Het gebruik van de snelle methode is dan ook vooral bedoeld om mensen die op doorreis zijn te helpen om de reistijd niet te lang te maken. Het gebruik van deze stations gebeurt vooral langs snelwegen en dergelijk. Binnen drie kwartier kan je dan gewoon weer je reis verder vervolgen.

Het nadeel van snelladen

Er zit ook een groot nadeel aan snelladen. De kosten zijn namelijk veel hoger dan het gebruik van gewone laadpalen. Wanneer je gaat snelladen, dan ben je omgerekend per gereden kilometer bijna net zoveel kwijt als wanneer je benzine tankt in een auto op brandstof. Dit maakt het op het gebied van de kosten dus ineens wel een heel stuk minder interessant om elektrisch te gaan rijden. Natuurlijk spelen er ook andere zaken in je keuze mee, maar dat neemt niet weg dat het wel belangrijk is om dit dus wel ook in het hoofd te houden hierbij.

De overeenkomst

Naast verschillen zijn er ook overeenkomsten. Uiteindelijk komt het er voor zowel de snellaadstations als de gewone laadpalen op neer dat je stroom aftapt om de accu van je elektrische auto mee te vullen. Daarmee zorg je dat je auto wordt aangedreven zodat je er gewoon mee kan rijden. De stroom uit het ene oplaadpunt geeft je net zoveel actieradius als de stroom uit het andere punt. In dat opzicht kan je dus aan beide zaken evenveel hebben. Het hangt maar net af van de situatie waar je op dat moment met je auto in zit. Kijk hier altijd goed naar en maak dan je keuze.

Ontdek nu alle snellaad locaties in Europa voor alle merken electrische auto’s via Chast.nl. Zie meteen de beschikbaarheid. 

Verschil snelladen vs laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven