Tips om zo zuinig mogelijk te rijden met je elektrische auto

Zuinig rijden met je elektrische auto!

Wil je het maximale uit je elektrische auto halen? Dan is het slim om te kijken hoe je er zo zuinig als mogelijk mee kunt rijden. Het is sowieso al beter om met een elektrisch model de weg op te gaan, maar als je dat dan extra zuinig doet, dan is dat natuurlijk helemaal ideaal. De volgende tips gaan je daarbij helpen.

In de brake stand

Een goede manier om zuiniger te rijden is door de brake stand te benutten. Dit is de stand waarin automatisch wordt geremd wanneer je het gaspedaal loslaat. Je wint daarmee energie terug en zorgt dat je accu minder snel leeg raakt. De remenergie helpt je dus om te besparen op die manier. Er is meer energie nodig om te remmen dan om op te trekken, dus dat is een extra voordeel te noemen.

Matig de snelheid

Het is misschien niet de meest geavanceerde tip, maar het is wel een tip die heel goed werkt. Wanneer je de snelheid matigt, zal je minder energie verbruiken. Dat heeft natuurlijk met natuurkundige processen zoals weerstand te maken. Harder rijden vergt altijd meer energie. Wil je dus langer met een volle accu doen, houd je dan aan de snelheden en rijd zelfs nog wat rustiger daar waar het kan.

De banden op spanning

Een andere manier om te zorgen dat je zuiniger met je elektrische auto rijdt is door te zorgen dat bijvoorbeeld de bandenspanning goed op orde blijft. Wanneer je zorgt dat je banden gewoon op de juiste spanning staan, dan heeft dat ook een effect op de weerstand, in dit geval de rolweerstand. Harde banden helpen je om minder energie te verbruiken tijdens het rijden.

De slimme systemen benutten

De elektrische auto’s van tegenwoordig zitten boordevol technische innovaties. Er zijn allerlei slimme systemen in aangebracht die je kan benutten. Veel van die systemen kan je bijvoorbeeld gebruiken om te zorgen dat de auto net wat zuiniger wordt. Denk bijvoorbeeld aan slim verwarmen of verkoelen. Dit kan veel verschil maken.

Tips om zo zuinig mogelijk te rijden met je elektrische auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven