Tips voor lange rit maken met je elektrische auto

De elektrische auto is geschikt voor dagelijks gebruik. Maar hoe zit dat eigenlijk met de lange afstanden? Wanneer je voorheen keek naar de actieradius, dan was dat toch wel een struikelblok. Lekker een hele dag eropuit was eigenlijk niet mogelijk. Om over lange vakantiereizen nog maar te zwijgen. Tegenwoordig gaat dat een stuk beter. Wel kan je wat hebben aan de volgende tips. Zo kan je je reis beter maken.

Bereid je op lange reizen voor

Een lange reis maken met een elektrische auto is goed mogelijk. Let vooral op de zaken die van belang zijn hierin. Zo wil je bijvoorbeeld een route rijden waarop je met zekerheid ook de nodige laadpunten tegenkomt. Zo kan je onderweg gebruikmaken van de snelladers en zorgen dat je zelfs wanneer je niet voldoende actieradius hebt toch de lange tocht kan maken. Zoek wel uit welke lader bij jouw auto past. Voor zo’n 300 kilometer actieradius heb je vaak een kwartiertje nodig. Plan deze laadtijd dus ook in op je reis. Dit geeft je de zekerheid die je nodig hebt. Via de website van Chast check je vooraf waar oplaadpunten zitten, bijvoorbeeld langs de snelweg of in de plekken waar je overnacht.

De juiste wijze van rijden

Wil je lange afstanden afleggen op je accu? Rijd dan ook op een manier zodat je de actieradius kan maximaliseren. Sluit niet aan in files, trap hem niet te diep in en voorkom het gebruik van zaken zoals de airco en de stoelverwarming. Al deze kleine dingen kunnen ervoor zorgen dat je net wat meer kilometers uit je batterij haalt. Het is ook goed om te bekijken hoe het zit met cruise control en de zuinige modus die jouw auto biedt. Ook dit soort zaken helpen je te besparen. Dit zijn allemaal opties die je hebt om maximaal te genieten.

Tref voorzorgsmaatregelen

Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te treffen. Zo zorg je bijvoorbeeld dat je accu helemaal vol is voor je de deur uit gaat. Daarnaast heb je al je verschillende laadkabels en laadpassen die je hebt ook gewoon bij je. Dit zorgt allemaal voor meer zekerheid als je de deur uit gaat. Je weet dan in ieder  geval ook zeker dat je ook echt altijd alles bij je hebt om voor jezelf te zorgen. Het kan ook slim zijn om je auto nog even volledig na te kijken. Zo voorkom je ook nog eens dat je voor verrassingen komt te staan.

Afstand is afstand

Tot slot is er nog één belangrijk punt van aandacht dat niet ondergesneeuwd mag worden. Afstand is afstand. Als jouw auto 500 kilometer aankan in het meest gunstige geval, dan weet je dus eigenlijk al dat je die 500 kilometer vandaag niet gaat halen. De lange tocht die je plant moet dus wel enigszins ruim binnen deze actieradius vallen. Een tocht van 400 tot 425 kilometer is wel weer eens groot genoeg dan. Vergis je niet hoe ver je daarmee dan toch nog kan komen. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je in ieder geval een leuk en onbezorgde dag hebt, blijf je binnen de kaders van wat jouw auto kan.

Tips voor lange rit maken met je elektrische auto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven