Kosten voor opladen elektrische auto extreem duur?

Met de stijgende tarieven voor stroom? Wat betekent dit voor het opladen van de elektrische auto?

Met de stroomtarieven die je vorig jaar betaalde was elektrisch rijden aantrekkelijk. Als we kijken naar de variabele prijzen van 22 cent per kwh en een stroom verbruik van 20kWH per 100 kilometer, dan betaalde je rond de 4,4 cent per kilometer.

Inmiddels zijn de tarieven dermate gestegen dat rijden met een elektrische auto al rond de 13 cent per kilometer zit, vergelijk je dit nu met de benzine auto dan is dat praktisch hetzelfde in Nederland.

Kan je nog slim je elektrische auto opladen?

Ja, dat is zeker mogelijk, want de grootste stijging zit hem voornamelijk bij de kosten van de Superchargers, zo zijn de prijzen van de Tesla Supercharger gestegen van +- 23 cent naar 75 cent per kWh. Tesla is overigens dan nog niet eens de duurste supercharger, bij vergelijkbare aanbieders zit de prijs rond de 84 cent per kilometer. Bij deze prijs? Zit je opeens rond de 16 cent per kilometer met je elektrische auto.
Het kan dus lonen om snelladers te mijden en iets meer tijd te nemen voor het opladen voor je auto.

Wij zijn benieuwd hoe jullie omgaan met de stijging van energie prijs.

Omdat het dure tijden zijn kan je op de website van Waturo Duurzame Energie nog meer tips vinden om alles in en rondom het huis slimmer om te gaan met energie.
 

 

 

 

 

Kosten voor opladen elektrische auto extreem duur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven