Kan ik mijn eigen elektrische auto laden bij een fastcharger van Tesla

De fastcharger van Tesla is bedoeld om auto’s van dit merk snel te kunnen laden. Het is echter niet zo dat alleen rijders van dit merk er voordeel van kunnen hebben. Ook rijders van andere elektrische auto’s kunnen gebruikmaken van de fastcharger. Daarvoor heeft Tesla proeven gedaan met de laadstations in landen als Frankijk, Nederland en Noorwegen. Het is dan wel belangrijk om te weten hoe het mogelijk is om gebruik te maken van deze laadstations wanneer je in een andere EV dan een Tesla rijdt.

Welke mogelijkheden zijn er?

De mogelijkheden om gebruik te maken van de supercharger van Tesla liggen er voor alle elektrische auto’s met een CCS-aansluiting. Dit betekent dus dat bijna alle moderne elektrische voertuigen hiervan gebruik kunnen maken. Uitzonderingen zijn de Nissan Leaf en de plug-in hybrides van verschillende merken. Het is dus belangrijk om te weten of de elektrische auto waar je in rijdt van de juiste aansluiting is voorzien.

Opletten bij gebruik

Het is wel belangrijk om goed op te letten bij gebruik van de supercharger van Tesla. Je moet altijd links van de paal parkeren omdat Tesla’s zo ontworpen zijn. Zit jouw aansluiting aan de andere zijde, dan is het belangrijk om goed op te letten hoe je de auto neerzet en of je goed met de kabels kan werken. Sommige laadkabels zijn immers heel kort. Zorg daarnaast dat je wel de Tesla-app hebt om de auto te kunnen opladen. In de app zitten optie om een niet-Tesla op te laden bij de stations. Daarbij kan je ook de maximale laadsnelheid aangeven. Zo is elke auto er op te laden.

Kan ik mijn eigen elektrische auto laden bij een fastcharger van Tesla
Schuiven naar boven