Je eigen laadpaal aanleggen

Wanneer je thuis een laadpaal wilt laten plaatsen, dan kan je dat niet zomaar even doen. Er zijn natuurlijk wel allerlei zaken waar je goed op moet letten voor je dit gaat doen. Het is dus ook slim om je daar even in te verdiepen. Op die manier kan je veilig en zonder problemen zorgen dat je dus ook echt weet wat je aan het doen bent. Waardoor je alleen maar meer plezier van je elektrische auto zal hebben.

Aantal watt / type krachtstroom

Dit is natuurlijk het belangrijkste punt van aandacht. Het is zaak om dit allemaal wel goed te regelen. Niet in de laatste plaats omdat je natuurlijk veilig met zowel je auto als je woning om wilt gaan. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je gewoon op de juiste manier kan opladen. Zorg dus wel dat alles gewoon goed op elkaar aansluit en dat je hiermee niet in de problemen komt. Let ook even op wat je auto eventueel nodig heeft.

Positie van de laadpaal

Ook dit is een belangrijk punt om op te letten. Niet alleen moet de paal niet in de weg staan. Dat is wel belangrijk, maar er zijn zaken nog belangrijker. Zo wil je bijvoorbeeld wel dat je er gewoon goed bij kunt met je auto. Dat heeft bijvoorbeeld ook te maken met het soort laadkabel dat je gebruikt te maken. Je wilt er wel zeker van zijn dat je dit gewoon goed kan verzorgen, zonder dat je allerlei moeilijke trucs moet uithalen om het opladen op een goede manier voor elkaar te krijgen. Denk er goed over na en meet alles uit voor je de paal daadwerkelijk gaat plaatsen.

De kabel leggen

Wanneer je de paal op de juiste plek hebt gezet, kom je bij het volgende punt aan. Het is nu zaak om de kabel op de juiste manier te leggen. Ook deze moet niet in de weg liggen, om het zo te stellen. Dat betekent dus dat de kabel niet moet lopen op plekken waar je zelf veel komt. Ligt de kabel in een doorgang waar je veel loopt of fietst? Dan kan je er eigenlijk wel zeker van zijn dat dit een probleem gaat vormen. Dat kan je heel gemakkelijk voorkomen door vooraf alvast goed op te letten hoe de paden in je tuin lopen. Zo kom je ook niet in problemen hiermee.

Laad overdag als je zonnepanelen hebt

Het juiste moment van opladen is natuurlijk ook van waarde. Je wilt zo voordelig als mogelijk uit zijn. Dat hoeft niet lastig te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt, dan genereer je overdag stroom uit de zon. Die stroom kan je dan direct gebruiken om je auto mee op te laden. Op die manier zal het je dan dus ook niets kosten om te zorgen dat de accu van je auto weer helemaal gevuld raakt. Waardoor je er dus ook veel voordeel van hebt. Dit voordeel kan je alleen thuis benutten, dus dat maakt het extra aantrekkelijk om thuis een paal te plaatsen.

Kunt u een keer niet thuis opladen? Geen paniek.

Chast toont alle laadpalen van alle merken laadpassen in heel Europa en daarbuiten. Van snellaadstations tot beschikbare laadpalen in dorpen en steden. Chast weet waar u kunt herladen!

Je eigen laadpaal aanleggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven