Hybride elektrische auto; de voor- en nadelen

Er zijn veel verschillende soorten aandrijvingen voor auto’s tegenwoordig. Naast de modellen op brandstof en de elektrische auto is er ook een tussenvorm. Het gaat dan natuurlijk over de hybride elektrische auto. Dit kan misschien wel heel interessant zijn. Het is dan wel belangrijk om de voordelen en nadelen van deze auto’s te kennen. Aan de hand daarvan is in te schatten of het iets voor jou is. De volgende punten kunnen in ieder geval een rol spelen in de keuze die je maakt.

Veel meer flexibiliteit

Als je eerst naar de voordelen kijkt, dan is de flexibiliteit natuurlijk een belangrijk pluspunt. Elektrisch rijden is natuurlijk fijn en rustgevend. Bovendien is het ook ontspannen. Dat je echter ook gewoon naar benzine of diesel kan schakelen op het moment dat het nodig is geeft je veel flexibiliteit en vrijheid. Je kan namelijk wat gemakkelijker lange afstanden aan, zonder dat je met range anxiety te maken krijgt. Je bent er immers zeker van dat je ook gewoon weer thuis komt met je auto. Dit is een belangrijk pluspunt om mee te wegen.

Duurzame korte ritten

De hybride elektrische auto kan juist ook veel voordeel op de korte ritjes bieden. Wanneer je alleen maar veel in de buurt van huis rijdt, bijvoorbeeld om boodschappen te doen, dan kan je dat op je accu doen. Dat je dan geen groot bereik met je actieradius hebt maakt dus ook niet zo heel veel uit. De actieradius is in ieder geval altijd groot genoeg om in je eigen woonplaats en de omringende woonplaatsen uit de voeten te kunnen. Voor veel rijders is dat al meer dan genoeg. En voor die enkele keer dat je verder reist, heb je dus benzine of diesel achter de hand.

Gemakkelijk aan te schaffen

Een ander belangrijk voordeel is dat de hybride elektrische auto heel gemakkelijk aan te schaffen is. Dat komt natuurlijk ook omdat daar de nodige hulp bij geboden wordt door de overheid. Zo kan je er bijvoorbeeld nog altijd allerlei soorten subsidies bij krijgen. Daardoor wordt het dus een stuk gemakkelijker om voor dit type auto te kiezen. Je kan er zeker van zijn dat je dan van alle eerdergenoemde voordelen gebruik kan maken.

De nadelen

Het lijkt nu misschien alsof er alleen maar voordelen aan het rijden van een hybride elektrische auto kleven. Dit is echter natuurlijk niet het geval. Het is ook goed om te bekijken wat er de keerzijdes van zijn. Een belangrijk nadeel kan zijn dat je er dus een beperkt aantal kilometers mee kan rijden. Zoals gezegd maakt dat voor korte afstanden dus niet uit. Wanneer je echter juist wat meer op de weg zit, dan werkt dit niet heel gemakkelijk. Een ander nadeel is dat dit type auto nu eenmaal wat zwaarder is dan andere modellen. Dat merk je in het verbruik, maar ook in het rijcomfort. Daar moet je dus wel ook rekening mee houden. Dit soort zaken kunnen dus wel bepalen dat het niets voor jou is.

Hybride elektrische auto; de voor- en nadelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven