Hoe vind je de laadpaal voor je elektrische auto?

Wanneer je op een plek bent waar je niet vaak komt, dan is het fijn wanneer weet waar de laadpalen te vinden zijn. Zeker wanneer je accu al behoorlijk leeg begint te raken, wil je niet te veel hoeven zoeken. Hoewel er al veel meer laadpunten in Nederland zijn dan voorheen, zo’n 81.000 palen en 3.000 snelladers, is het toch fijn om te weten hoe je ze gemakkelijk kan vinden. Daarvoor kan je de volgende tips gebruiken.

Gebruikmaken van apps

Een gemakkelijke manier om snel een laadpaal voor je elektrische auto te vinden is door een app te gebruiken. Er zijn verschillende apps, bijvoorbeeld die van de ANWB, waarin een optie is opgenomen om alle openbare laadpalen in Nederland zichtbaar te maken. Je ziet in dit type apps vaak niet alleen waar de palen staan, maar ook of ze vrij zijn. Je kan ook apps van specifieke aanbieders gebruiken om daar de palen van te zoeken.

Navigatiesysteem updaten

Het kan ook zijn dat je navigatiesysteem aan een update toe is. De meeste moderne systemen zijn voorzien van opties om laadpalen te laten zien. Zo kan je dus gewoon terwijl je op weg bent zien waar de palen in de buurt staan. Je kan er gemakkelijk naartoe navigeren waardoor je de paal dus ook eigenlijk niet kan missen. De meeste moderne modellen hebben al een up-to-date navigatiesysteem dat je naar de palen kan leiden wanneer je dat nodig hebt.

Vooraf onderzoek doen

Je kunt ook het reizen een stuk relaxter maken door vooraf je onderzoek te doen. Online kan je bijvoorbeeld ook heel gemakkelijk op routeplanners of andere kaartwebsites op zoek gaan naar laadpalen. Zo weet je dus voor je naar je bestemming rijdt al waar je in de buurt een elektrische laadpaal zal vinden. Het verschil met de andere opties is natuurlijk dat je niet kan zien of de paal vrij is of niet.

 

Hoe vind je de laadpaal voor je elektrische auto?

– Gebruikmaken van apps – Navigatiesysteem updaten – Eigen onderzoek

 

Hoe vind je de laadpaal voor je elektrische auto?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven