Goedkoopste plekken om je elektrische auto op te laden

Het opladen van een elektrische auto kan heel voordelig zijn. Het is echter altijd mogelijk om nog net iets meer uit je mogelijkheden te halen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door te zoeken naar de plekken waar je het meest voordelig kan laden. Er zijn de nodige plekken te vinden waar je minder kosten voorgerekend krijgt dan andere. Dit maakt het dus ook de moeite waard om daar dan je stekker in te steken. Het is de moeite waard om te bekijken waar je het best af bent.

Supermarkten en woonboulevards

Wil je echt voordelig uit zijn met het opladen? Dan moet je tegenwoordig naar de supermarkt of de woonboulevard. Dat is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt, maar het loont wel de moeite. Supermarkten als Aldi en Lidl bieden op veel plekken tegenwoordig gratis opladen voor klanten aan. Daardoor kan je je boodschappen regelen en ga je ook nog eens met een volle accu naar huis. Dit is ook het geval bij steeds meer vestigingen van Ikea. Daar kan je ook gratis opladen wanneer je aan het winkelen bent. Dat is wel zo gemakkelijk.

Laadpunten van Tesla

Dit is eigenlijk niet helemaal eerlijk. Je kan inderdaad heel goedkoop opladen bij de laadstations van Tesla. Alleen zitten daar dan wel voorwaarden aan. Wanneer je een Tesla hebt, dan ben je voordeliger uit dan met een andere elektrische auto. Bovendien verschillende kosten ook nog eens per laadstation. Dus op de ene plek zal het misschien niet veel uitmaken, maar op de andere plek ben je juist heel voordelig uit wanneer je oplaadt bij Tesla. Het is dus vooral ook zaak om dit goed uit te zoeken. Zo kan je er je voordeel mee doen.

Opladen aan private palen

Het opladen bij de baas op kantoor of wanneer je bij een zakenrelatie op bezoek bent zijn hier goede voorbeelden van. Vaak is dit onderdeel van de service die geboden wordt. Het kan dus best de moeite waard zijn om daar gebruik van te maken op het moment dat het aangeboden wordt. Je kan er dan in ieder geval zeker van zijn dat je met een volle batterij weer terug naar kantoor of naar huis gaat na een lange werkdag. Zonder dat het je veel hoeft te kosten. Misschien denk je dat dit voor jou geen optie is omdat jouw werkgever dit niet biedt, maar dan is het juist interessant om dit eens ter sprake te brengen.

Thuis opladen

Natuurlijk zijn er kosten voor energie verbonden aan het opladen van je elektrische auto wanneer je dit thuis doet. Je bent dan echter nog altijd voordeliger uit wanneer je de openbare laadpalen en laadstations ervoor gebruikt. Niet alleen zijn de kosten hoger, vaak zijn er ook nog kosten voor de laadpas en het abonnement, of in ieder geval één van beide. Daarom kan het vaak gewoon het slimst zijn om je batterij thuis op te laden zodat je zeker bent van voldoende energie in de accu voor een redelijke prijs.

Goedkoopste plekken om je elektrische auto op te laden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven