Elektrische of Hybride Cabrio’s

Wanneer je een fijne rij ervaring wilt hebben, dan kies je natuurlijk voor een cabrio. Dat niet alleen, je kiest ook voor elektrisch rijden. Ook dat maakt het plezier alleen maar groter. Dan is de vraag dus welke cabrio ook elektrisch of hybride te krijgen is? Zo kan je namelijk het maximale plezier uit je ritjes halen. De volgende 5 modellen zijn in ieder geval meer dan de moeite waard om te bekijken.

Smart Fortwo EQ Cabrio

De cabrio is de laatste tijd weer populairder aan het worden onder de elektrische auto’s. De bekendste optie op dat vlak is de Smart Fortwo EQ Cabrio. Dit is eigenlijk gewoon de smart cabrio zoals je die kent, alleen dan volledig elektrische. Het fijne aan dit model is niet alleen dat het een elektrische cabrio is, maar ook dat de prijs zo lekker laag is. Daardoor kan eigenlijk iedereen er wel van genieten. Er is wel een belangrijke keerzijde. De auto is zo klein, dat de actieradius niet verder dan 132 kilometer reikt. Alleen voor een ritje langs de zonnige boulevard geschikt dus.

Fiat 500eC

De Fiat 500 is altijd al populair geweest als het om rijden voor het plezier gaat. Dat dit model dus tegenwoordig ook elektrisch en als cabrio te krijgen is, maakt het alleen maar interessanter. Het is een net iets grotere auto dan de smart. Afhankelijk van het soort uitvoering dat je kiest kan de actieradius variëren van 190 kilometer tot 303 kilometer. Op die manier kan je er dus maximaal van profiteren en er een fijne tijd in beleven. Bovendien kan je er meer mee dan alleen de boulevard over. Dat weegt natuurlijk ook wel mee.

Citroën E-Mehari

Een auto die je wat minder vaak in Nederland ziet, maar die wel goed in dit rijtje past, is de Citroën E-Mehari. Het is het soort auto waar je aan denkt als het gaat om die echte vakantieritten. Dat dit tegenwoordig ook elektrisch kan, is aan dit type auto’s te danken. Daar word je vanzelf al blij van. De actieradius ligt bovendien rond 200 kilometer.

Tesla Roadster

De Tesla Roadster is eigenlijk niet meer in Nederland te krijgen. Als je echter goed zoekt, dan zijn er best nog wel wat mogelijkheden. Het is het oermodel onder de elektrische cabrio’s. Tesla was namelijk de eerste fabrikant die hiermee kwam, in de vorm van de Roadster. Wanneer je dus dat echte klassieke gevoel wilt ervaren, dan is dit de auto die je zoekt.

Fisker Ronin

Wil je echt uit de bocht vliegen met een mooie cabrio die ook nog elektrisch aangedreven is? Dan moet je voor de Fisker Ronin gaan. Deze auto heeft alles wat een moderne  elektrische auto moet hebben en het dak kan er nog af ook. Zo wordt het autorijden dus pas echt een feestje. De auto is natuurlijk niet te vergelijken met de vier voorgaande modellen, maar dat maakt het juist ook zo leuk om erin te rijden als de zon schijnt.

Elektrische of Hybride Cabrio’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven