Elektrische auto laden in Frankrijk

Ga je op vakantie naar Frankrijk met je elektrische auto? Dan is het wel belangrijk om goed voorbereid op stap te gaan. Het elektrisch rijden begint ook op andere plekken in Europa door te breken, maar in landen zoals Frankrijk is het nog niet zoals in Nederland. Het is dus wel zaak om enkele zaken op orde te hebben.

Rijden langs de laadpalen

Wanneer je naar Frankrijk gaat met je elektrische auto, dan kan je dat eigenlijk niet doen zonder de route vooraf te bepalen. Daar is ook een reden voor. Niet overal in het land is de dekking met laadpalen gelijk. Gelukkig kan je wel met behulp van allerlei apps, zoals die van Routeplanner of ANWB, of die van je laadpasaanbieder, zien waar de palen dan wel staan. Zo kan je dus een goede route uittekenen zonder dat je in problemen komt. Snelladers vind je vooral langs de snelwegen in Frankrijk. Op de website van Chast ontdekt u razendsnel alle laadpalen in Frankrijk op een handige kaart.

Vermijd luwe gebieden

Je weet nu dus waar je wel moet zijn, maar het is net zo belangrijk om ook te weten waar je niet moet zijn. Dit worden ook wel de laadwoestijnen genoemd. Dit zijn grote gebieden in het land waar in het geheel geen laadpaal of snellader te vinden is. Snelladers zijn bijvoorbeeld tussen Lille en Parijs eigenlijk niet vindbaar. Echte woestijnen vind je in de Bourgogne, de Auvergne en de Limousin.

Zorgen voor diverse laadpassen

Het is ook belangrijk om diverse laadpassen bij je te hebben. Er zijn er twee waarvan je zeker weet dat je ermee terechtkunt in Frankrijk. Dat zijn die van Plugsurfing en de Shell Recharge pas. Daarnaast zijn ook veel andere passen die in Nederland te gebruiken zijn in een bepaalde mate te gebruiken. Die van ANWB en Tesla zijn in Nederland populair, maar doen op vakantie ook prima hun werk bijvoorbeeld. Bij sommige opladers zijn ook creditcards of bankpassen van waarde.

Laadpaal op de camping

Op de camping staan in Frankrijk staan is natuurlijk leuk. Het is alleen wel slim om er één uit te zoeken waar ze ook een laadpaal beschikbaar hebben. Anders kan het weleens een stuk lastiger voor je worden om op een leuke manier erop uit te gaan op je vakantie. Het zijn dus juist deze zaken die ook goed verzorgd moeten zijn. Er zijn verschillende campings die dit bieden en er komen er ook steeds mee bij. Dat maakt het dus wel ook wat gemakkelijker voor jou.

Bestel een tijdelijke pas

Een slimmigheidje wat kan werken als je echt zeker wilt zijn, is het aanvragen van een pas die in Frankrijk goed bruikbaar is. Ook daar zijn namelijk gratis laadpassen zonder abonnement te krijgen. Wanneer je een Franse pas in bezit hebt, dan weet je dus ook net wat sneller zeker dat je de zaken goed voor elkaar hebt. Je hoeft dan wat minder zorgen te hebben of het opladen wel op een goede manier zal lukken als je eenmaal bij de laadpaal bent. Dit kan een voordeel zijn.

 

Lees ook onze 10 tips voor het plannen van je vakantie.

Elektrische auto laden in Frankrijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven