Elektrische auto laden in Duitsland

laadpalen duitsland

Wil je de elektrische auto pakken voor een vakantie naar Duitsland? Dan is het belangrijk om eerst onderzoek te doen. Elektrisch rijden is in Duitsland wel sterk aan het toenemen, maar er zijn nog wel enkele zaken die heel anders geregeld zijn dan in Nederland. Dat geldt zeker als het om opladen gaat. Let dus op het volgende.

Plekken zonder laadpalen

Je kan het in Nederland eigenlijk niet meer voorstellen, maar in Duitsland bestaan ze nog altijd. Het gaat dan over de plekken zonder laadpalen. Dit worden ook wel laadwoestijnen genoemd. Dit zijn hele delen van Duitsland waar geen laadpaal of snellaadstation te vinden is. Dat moet je natuurlijk niet tegenkomen als je met je elektrische auto op pad gaat. Let daar dus als eerst op.

De route goed plannen

Niet alleen het voorkomen van laadwoestijnen is belangrijk. Juist het opzoeken van laadpalen en snelladers is minstens zo belangrijk te noemen. Daarom is het altijd aan te raden om je route vooraf te plannen. Aan de hand daarvan kan je dan zorgen dat je altijd in de buurt van laadpalen bent. Dit kan je heel gemakkelijk doen met de verschillende apps van routeplanners die er tegenwoordig zijn. Die geven aan waar je de palen kan vinden, zodat je nooit zonder hoeft te zitten. Zo ga je ontspannen op vakantie.

Accommodatie met een laadpaal

Om zeker te zijn dat je lekker kan doen en laten wat je wilt, moet je de toegang tot elektrisch opladen zo gemakkelijk maken op je vakantie in Duitsland. Daarom kies je voor een camping of hotel met een eigen laadpaal. Het aantal vakantieaccommodaties dat eigen voorzieningen heeft neemt in Duitsland heel snel toe. Daardoor wordt het eigenlijk ook heel gemakkelijk om te zorgen dat je altijd een volle accu hebt als je op stap wilt gaan. Het is wel belangrijk om dit op voorhand alvast goed uit te zoeken als je boekt.

Meerdere passen mee op reis

De meeste laadpassen die je in Nederland gebruikt zijn ook in Duitsland goed te gebruiken. Wel is de dekking misschien wat anders dan je in eigen land gewend bent. Het is dan dus slim om meerdere passen bij je te hebben. Enkele passen, zoals die van ANWB, Plugsurfing en Shell zijn in Duitsland heel gemakkelijk te gebruiken. Gebruik je in Nederland een andere pas? Dan kan het aan te raden zijn om dus eerst eens te kijken of die wel bij de Oosterburen te gebruiken is. Als je meerdere passen bij je hebt, kan het niet fout gaan.

Een pas uit Duitsland

Wil je helemaal het zekere voor het onzekere nemen? Dan kan het slim zijn om een gratis laadpas in Duitsland te bestellen voor je op vakantie gaat. Het voordeel daarvan is natuurlijk duidelijk. Wanneer je die pas in bezit hebt, dan weet je in ieder geval zeker dat je in Duitsland gewoon de goede middelen hebt om te kunnen opladen. Je hoeft niet bang te zijn dat je niet aan de slag kunt met de passen die je hebt.

Lees ook onze 10 vakantie tips als je met de elektrische auto op pad gaat.

Elektrische auto laden in Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven