Elektrisch rijden in Amerika

Elektrisch rijden ging lange tijd minder goed in de Verenigde Staten dan het in Europa of Azië ging. Dat is echter wel aan het veranderen. Je krijgt steeds meer mogelijkheden om hier toch mee aan de slag te gaan. San Francisco is zelfs de stad die wereldwijd voorop loopt als het om elektrische auto’s en oplaadpunten gaat. Ook op andere plekken in het land is steeds meer mogelijk. Daarnaast zijn er ook allerlei andere interessante ontwikkelingen gaande. Dat maakt het alleen maar aantrekkelijker om je eens te verdiepen in de mogelijkheden die er liggen in dit land.

Elektrische auto’s in amerika

De opkomst van elektrische auto’s is inmiddels ook in dit deel van de wereld doorgedrongen. De marktleider op dit vlak was natuurlijk altijd Tesla. Daarom is het eigenlijk ook helemaal niet vreemd dat er in dit land nu ook steeds meer elektrische auto’s verkocht worden. Al komt dit natuurlijk ook doordat de andere fabrikanten zich er inmiddels op gestort hebben. Zelfs de grote Amerikaanse fabrikanten zijn inmiddels volop met elektrische auto’s bezig. Waardoor het aandeel aan elektrische modellen ook alleen maar groter en groter aan het worden is. Dat zal ook alleen maar verder groeien.

Van kust naar kust

Hoewel het nog in ontwikkeling is, is het wel zo dat van kust naar kust rijden met een elektrische auto meer en meer tot de mogelijkheden gaat behoren in de Verenigde Staten. Dat komt bijvoorbeeld door de snelle ontwikkeling van het laadnetwerk. Ook daar is Tesla een voorloper in. Het wil zorgen dat er minimaal om de 80 kilometer een laadpunt waar meerdere auto’s gelijktijdig kunnen opladen te vinden is. Daarmee wordt het dus binnenkort ook mogelijk om de klassieke roadtrip door het land, bijvoorbeeld Route 66, op een elektrische manier te doen. Dit maakt het veel aantrekkelijker.

Zelfs de politie rijdt elektrisch

In Amerika is de elektrische auto inmiddels ook in veel steden en staten het model van voorkeur voor de politie geworden. Modellen zoals de elektrische Ford F-150 en de Chevrolet Blazer EV worden al door verschillende korpsen gebruikt. Van de Ford F-150 is zelfs een specifiek model voor de politie in Amerika op de markt gekomen. Vooral de snelle acceleratie wordt geroemd. In een land waar het vaak op een achtervolging aan komt, is dit natuurlijk ook een groot voordeel te noemen. Dit is ook één van de redenen waarom de Chevrolet populair is geworden bij de verschillende korpsen.

Honderden modellen in aantocht

De elektrische auto zal alleen maar nog meer onderdeel van het Amerikaanse straatbeeld worden. Er zijn al tientallen modellen bij de bekende fabrikanten aangekondigd. Daarnaast zijn er ook steeds meer startups die denken het rijden alleen maar verder te kunnen verbeteren. Waardoor er de komende jaren honderden modellen te verwachten zijn. Een deel van die modellen zullen we uiteindelijk ook in Nederland op de weg gaan zien. Dat maakt het dus zeker ook interessant om de ontwikkelingen in het land te blijven volgen. Je zal hier nog veel meer nieuws kunnen verwachten de komende tijd.

Wist u dat… Chast ook alle laadpalen in Amerika toont op een handige kaart? Tevens laten we bij alle laadstations in de USA zien of deze bezet of beschikbar zijn!

Elektrisch rijden in Amerika

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven