Opladen bij een Tesla laadpaal

Tesla laadstations zijn op allerlei plekken te vinden in Nederland. Dit maakt het dus ook extra aantrekkelijk om te bekijken of deze laadstations ook voor jou interessant kunnen zijn. Kan je er alleen maar terecht als je een Tesla bezit? Of is het ook voor andere rijders een interessante optie? Wat mag je er daarnaast nog meer van verwachten, buiten de mogelijkheden om te laden? Alles wat je wilt weten is op deze plek bij elkaar gebracht. Zo weet je alles wat je moet weten over de Tesla laadstations en de mogelijkheden die geboden worden.

Gebruiken met een ander merk

Ben je geen Tesla-rijder? Dan denk je misschien dat de laadstations niet geschikt zijn voor jou. Gelukkig is dat niet het geval. Tegenwoordig kan je er namelijk altijd terecht als jouw EV een CCS-aansluiting heeft. Dan kan je gebruikmaken van de zogenaamde Supercharger die het bedrijf te bieden heeft. Dit is een belangrijk voordeel, want binnen 30 minuten heb je dan weer 80 procent van je accu gevuld, zodat je snel weer verder kunt met je reis. Daar wil iedereen natuurlijk wel van profiteren. Daarnaast is er nog meer mogelijk wanneer je deze laadstations bezoekt.

Steeds meer laadstations

Het aantal laadpunten van Tesla neemt in Nederland nog altijd toe. Sinds in november 2021 is getest met het laten opladen van andere elektrische auto’s zijn er inmiddels 550 laadpunten op 36 locaties in het land beschikbaar. Het maakt dus niet uit of je dan zelf in een Tesla rijdt of niet. Ook voor andere modellen zijn deze punten gewoon beschikbaar. Daarmee is Tesla dus inmiddels ook een belangrijk onderdeel van het toch al goede laadnetwerk van Nederland geworden. Wel is het belangrijk om te weten dat de grootte van de stations kan verschillen. De grootste is met 32 laadpunten vier keer zo groot als de kleinste met 8 punten.

Wist u dat Chast alle oplaadpalen van Chast toont op een handige kaart? Ook ziet u de beschikbaarheid en tevens andere merken laadpalen in de buurt. 

Gebruikmaken van de app

Wanneer je wilt laden bij een Tesla laadstation, moet je wel aan één voorwaarde voldoen. Je kan namelijk alleen maar opladen op deze punten wanneer je de app hebt. In de app kan je dan altijd het laadstation en het nummer van de laadpaal waar je bij staat vinden. Dit selecteer je dan zodat je toegang krijgt. Vervolgens kan je dan zorgen dat je auto wordt opgeladen. De kosten worden verrekend met het rekeningnummer dat je aan de app hebt gekoppeld. Zo heb je dit dus direct allemaal goed geregeld.

Letten op de kosten

Er is nog wel een punt van aandacht wanneer je met je auto bij een Tesla laadstation gaat opladen. De kosten verschillen namelijk. Tesla-rijders zijn voordeliger dan mensen met een andere elektrische auto uit. Daarnaast verschillende kosten ook nog eens per locatie. Dit is  allemaal in de app die hiervoor genoemd werd ook terug te vinden. Zo weet je dus vooraf al precies wat je kwijt zal zijn als je gaat opladen. De tarieven zijn noodzakelijk om het opladen voor iedereen mogelijk te maken, stelt het bedrijf. Zoek dit goed uit voor je begint.

Opladen bij een Tesla laadpaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven